♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Wednesday, March 9, 2011

☺pasal dorang aku yang kena marah.BAB 4☺

..assalamualaikum..

kina sedih bercampur gembira hari nie... yang sedihnyer sampai sekarang enggak dapat cuti lagi dan gembiranya... banyak kina dapat feedback dari kawan² yg sangat perihatin dengan masalah kina hadapi sekarang nie.
 
tadi tengah buat keje nie tetiba ketua opis kina tanya 

"as..ko cuti hari ape?" ketua

"11hb dan 12hb" kina

lepas tue dia terus pergi.. x sempat nak tanya kenapa dia tanya...dia dah blaaaa ke bilik dia....

so sekarang x pasti bOleh cuti atau tidak...

balik nie sebelOm nak balik kina nak tanya balik....kalau bOleh ok la. hilang 1 masalah!!

sebenarnya pagi tadi kina dpt panggilan dari kerani branch lain. dia tahu pasal nie..kina citer kat dia semalam. lepas tue dia tanya kina

"as ko dpt cuti ke tak? kalau x.. ko call je Mr. Ching. aku baru je call dia. pastu kO cakap masalah ko nie kat dia... dia Ok..kO call taw!"

ekceli Mr. Ching tue Asst. Manager dekat HQ.
 kina x call lagi taw masa tue.....

kina terus tanya pendapat kakak angkat kina. dia dulu pernah kerja kat company nie jugak tapi branch lain la. 

kakak angkat kina ckp Mr. Ching tue ok giler... dan dia suruh kina call jugak... biar Mr. Ching tue tahu perangai sebenar bOs kina.

hati dah berkObar-kObar nie nak call

 TAPI nak tahu dulu kina dpt cuti ataw tak.. kalau takkkkkk..baru kina call!

tapi rasa takut pun ada...

takut lepas nie bOs lagi teruk dengan kina... 

sebenarnya kina x sedih sebab kina x dapat cuti g sepupu kina tue kawen...TAPI kina sedih sebab dOrang layan kina mcm nie. kina ada HAK utk cuti. cuti tahun kina dari dulu memang x pernah habis. staff mana blh tahan bila tiap kali nak cuti ada masalah macam nie. 

dah la dia bukan ada dekat opis.. ape² cakap kat telephone. kalau betul² ada hal baru pergi opis dia dekat PJ. 

susahkan? sebab tue dia x paham keadaan kita mcm mane. betul tak?

patutnya kena lah jaga hati staff jugak. kalau tak ada kita kerja dia sape nak buat?? 

tadi dengar kat radiO THR gegar. 

tiap pukul 1 lebih ada Dr. Fadzilah Kamsah bagi tips mOtivasi diri.

tips hair nie macam ada kena mengena dengan kina pulak

katanya...

utk dapatkan hati yg tenang yg tidak huru hara. kita mesti kaji atau nilai diri sendiri dulu. tgk mana ada yg tak kena. contohnya kalau kat tempat kerja ada perasaan mcm tue cuba perbaiki. kalau ada rasa mcm tue jugak....BERHENTI KERJA DAN CARI KERJA LAIN DARI KERJA TAPI TAK IKHLAS... NANTI GAJI PUN X BERKAT.

huhuhuhuhu...
takutnyer kina!!

betul jugak dia kata kan??


4 comments:

Zaidah said...

suka ngan tips dr fadzilah kamsah tu...walau ape2pun keputusan kina...kitaorang tetap memberikan sokongan kepada kina....better tepon lah mr ching tu...

mizct10 said...

tol jg ckp dr fadzilah kamsar tu kan.. smoga lulus lah cuti kak kina tu ye...

DiaUmaiNiNaz said...

salam, rasanya kina xperlulah terburu nak buat keputusan berenti keja dsbabkan masalah ni..apa yang penting kat sini kena buat keja dgn ikhlas...cm Dato' ckp tu...sabar, mesti ada hikmah disebaliknya ..

makdara TERdiva said...

nak mencari kerja lain tu yg bercinta sikit..

kalau rasa masih boleh bertahan..teruskan kerja kat situ dan terus-terang apa yg kina tak puas hati..daripada memendam rasa..

susah gak kalau nak cuti pun tak dapat..

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣