♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Tuesday, February 22, 2011

☺ PONDOK buruk ku ☺

kina dah lama nak tunjukkan pada kOrang gambO nie... tapi baru hari  sempat nak kOngsi. walaupun cerita dah basi... kina tibai je lah yew? lepas nie blh la delete gambO nie kat camera. kina mcm nie lah..bila dah tepek kat blOg je mana yg kina rasa nak delete kina delete. buat penuh memori kad je kan?

kOrang ada pOndOk buruk? kina ada.... 
taraaa.....
inilah pOndOk buruk kina. pOndOk nie ayah dan adik beradik kina yg buat. pOndOk nie ada kat kebun ayah kina. walaupun buruk kat luar tapi kalau kat dalam mcm kOndO taw! huhuhuhu... ayah buat pOndOk nie saje jer... kalau sabtu ahad kami x ke mana-mana kami dtg sini. yg bestnyer kan.. bila dtg je kat kebun rasa suasana kampung. nampak je mcm nie, tOilet pun ada taw...punca air dari air terjun yg berdekatan dgn kebun. sejukkkkk.....  ayah kata kalau dia ada rezeki lebih dia nak buat betul². kina suggest kat ayah kina nak ayah buat betul² mcm rumah kampung. baru besttttt!!. sebenarnya kami adik beradik jakun sikit kalau rumah di buat dari kayu... rasa sOnOk duduk rumah mcm tue.kebetulan hari tue besday mak buyOng... kami buatlah makan² sikit kat kebun time tue. mak buyOng tue tengah tunggu hari je tuh. naseb bek time nie dia x bersalin. kalau tak jenuh nak ke spital~

~ masa nie kami dah nak balik rumah dah...~

~ ini family abg lOng kina... kebetulan dOrang balik Rawang, kami beramai-ramai pergi kebun. sOnOk betul time tue~

~ini muka org balik dari kebun... huhuhuhu. walaupun x berkebun...tapi penat mcm org berkebun..miahahahaha~

habis dah citer...kalau kOrang nak tahu,  kina dulu impikan suami yg dOk kampung yg rumahnya kayu...pastu rumah dia ada sungai... ada sawah... tup..tup..tup..dapat jugak akhirnya. walaupun bukan rumah kayu yg jenis tinggi.. rumah kayu bawah pun jadilah! baru ada suasana kampung!! (kina nie dari kecik duk area pekan je. x de suasana kampung langsung. itu yg jakun sampai mcm nie!)

4 comments:

atty's said...

Bestnya ada pondok tu leh buat lepak2
kty sama lah ngn kina..kalo mana gambar yg dah hapdet masuk blog kty terus delete je dr hp ke kamera ke..senang tak fullmemory kan

Zura said...

tp best kina...teringat dulu ktorg pun ada pondok kat kebun belakang umah...suke lepak kat pondok tue...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~atty's~

mmg best kan kalau ada pOndOk. bukan semua org ada pOndOk mcm nie kan? hihihihi...

aset tue....

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~Zura~

mesti time tue zura suka main masak² kan? main perang² kan? main nyorok² kan?
sama lah dgn kina nie...

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣