♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Thursday, December 9, 2010

..:: panggilan yg MENGANCAM tapi gedik SEMACAM ::..

::assalamualaikum::

kina dapat idea nie dari blOg  a.z.r.i.n.a.03.07. bukan nak curik idea dia..cuma pinjam jer...buat akk reen tq bagi kina idea. sebelOm kina nak wat nie kina dah mintak izin dgn dia. baru kina berani letak kat post.

kOrang mesti ada nama panggilan dari keluarga atau dari kawan² kan? kalau di fikir-fikir kelakar dan geli hati kan? kadang² nama gelaran tue sesuai pulak dgn tuan punyer badan kan? contohnya bOb, bOb nie mesti org yg berbadan besar kan? kalau kOrang pun ada, jOm ler kOngsi citer dengan kina. mesti best kan?

mcm family kina

abg adie = kadOk. sbb dulu² dia suka buat rambut stail pak kadOk. ala... kepala bOtak tapi kat depan ada jambul. 
as = asli. sbb nama as pastu tambah li. jadi lah asli.

lin = keling. sbb warna kulit dia gelap sikit dari kami semua. so nak senang dan sedap ejek dia pilih tue jelah. hikkk..
kerOl = tOyOl. sbb kat nama dia last ada 'rOl'... so rOl = yOl jadilah tOyOl.

puza = rOjak. sbb kecik² dia suka makan rOjak. sampai la sekarang kami ejek dia rOjak.

amer = kemek. sbb kecik² dia suka ter'kemek'. kemek = kencing.

kelakarkan? 

setiap nama gelaran tercipta mesti ada citer disebaliknya kan? 

jOm ler kOngsi citer !!



6 comments:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

toyol ? pun ada...
hahaha...



kReen dipanggil lalak.sebabnya dah ada kat enri tu kan...

cik helena said...

KITE DAK ITI..PASTU ORG SELALU EJEK ET PON HOMEEE ITI PON HOMEEE :p

Diyana Zulkifli said...

diyana ,nama glamer donat...tehehe

Sricahaya said...

hehehe..macam2 kan..
kecik2 cam tu, bg gelaran kat org..

Mak Su said...

maksu tak der nama glem, mmg gini ler.

kina nak buat apa ek? maksu tgk header kina dah santek dah ;p

az rina a.k.a jaijina said...

macam² name panggilan ade..kalau rina dulu kan name manje di kalangan sepupu ajin, singkatan dari azrin..tp dowang jaat, panggil rina ajinomoto, hukhuk..

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣