♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Friday, December 3, 2010

..:: MANA AYAH AKU NIE?? Risaunya.... ::..

::assalamualaikum::

"Mana ayah kina nie....?? Risau betOl la... call² x dapat dari tadi."
kina risau sekarang nie... sbb pagi tadi adik kina call, dia kata dapat mesej dari nOmbor yg bukan dari nOmbor tepOn biasa. nOmbOrnya panjang ... pastu ayat mesej tue mcm ni
v
v
v
INI AYAH TLONG BAGI TOPPED UP 50RM KE NOMBOR BARU AYAH 0128115902 AYAH ADA MASALAH D BALAI POLICE. TA PAYAH CALL SEKEJAP AYAH CALL BALIK

sebijik kina ikut ape yg kina dapat mesej nie tadi

INILAH gambar ayah kina
v
v

kalau ayah kina  x kan ejaan dia jadi mcm nie? kina rasa bukan dari ayah kina taw. ayah kina dah la x ada dekat sini, dia sekarang berada di BALI pergi berjalan dgn family kina yg lain. Dorang baru sampai semalam. bila dapat mesej mcm nie risau la kina. call x dapat dari tadi.... lepas tue kina call agency yg ayah kina booking tue. sekarang kina tengah tunggu mesej dari sana. 

sebenarnya kina ada terbaca dari blOg..tapi dah tak ingat sape yg tulis. dia pun pernah dapat mesej mcm nie. rupanya tipu... sO kina rasa ape yg jadi kat kami sekarang nie pun benda yang sama. TAPI untuk kepastian kina nak jugak call ayah kina. mana tahu memang dOrang ada masalah ke kan? tapi mcm x lOgik jer kan??... harap² ini semua tipu.

adesss...

risau tul kina.... kOrang dOakan yew supaya tak ada ape² yg berlaku pada dOrang kat sana.

kalau kina dah ada jawapan..kina inform kat kOrang yew.

jap..jap...jap...

masa kina tengah taip nie. kina dah dapat panggilan dari adik kina. dia dah dapat ckp dgn dOrang kat sana. Al-Hamdulillah semua selamat. tak ada ape² masalah...

mesej tue adalah SINDIKET yg nak kaut keuntungan melalui TOPUP yg mereka terima. 

ada jugak orang mcm tue kan? 
JAHAT sungguh!!! kurang ajar itu org!!!

buat kami risau je kan?? 

kalau kOrang dapat mesej macam ni TOLONG jangan percaya OK??

15 comments:

Diyana Zulkifli said...

huhu..jahat kan derang ni.klu diyana mmg tk cayala.sbb diyana panggil abah.

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~Diyana Zulkifli~

mmg jahat kan? tapi kan dorang nie mcm tahu je taw yg mangsa nie adalah "anak".

pelikkan??

LyNn HaMzAh said...

huhuhuhu...baru-baru nie adik lynn pun dapat juga msg macam nie tau...cuak juga dia kat rumah...siap cakap mak lynn ada problem kat balai polis...

POSH76 said...

la ni macam2 cara nak menipukan...thx yer for ur comments

DiaUmaiNiNaz said...

jangan senang2 pecaya..call saja kalau was2 , tu je cara yg paling bagus...blm terkena tp perlu berhati2 akan ada mesej seumpanya akan muncul nt.

atty's said...

kty pun penah dpt sms mcm nie, mmg tak percaya langsung

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~LyNn HaMzAh~

MAK pulak... jahat betOl itu Orang!!

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~POSH76~

same². sharing n caring kan? itu yg best ada geng blOgger!

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~DiaUmaiNiNaz~

betOl tue. kita kena berhati².

noraini azhari said...

ramai kot yang dah kena.. semalam ada baca kat blog sapa ntah cita ni ala2 ni jugak..

noraini azhari said...

ramai kot yang dah kena.. semalam ada baca kat blog sapa ntah cita ni ala2 ni jugak..

nabilah_2908 said...

penyangak zmn sekarang,,,ada je idea dia tuk menipu..hmm...rasa dh tk selamat dh kan..?

hati2 lah selalu.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
GIULY SI DEMOK

azieazah said...

Dan sebulan lebih isu sms mintak topup dari “ayah” ni bergerak dan ramai yg terima. So far, Kak Azie belum kena lagi.

Biasanya, sebagai anak, kita tak perlu siasat pun. Baca mesej pun instinct kita sudah boleh menentukan mana tipu mana betul...

shima said...

ya Allah jaat nya..nsb baik tak top up kan..kira nya baik kita call je ayah kita sndiri tanya..


byg kn kina kalau dia salah bg msg..org tu takde ayah lgi..sah sah kantoi kan

Suhana Shahril said...

Mujur ayah kina xdak apa2. Hmm..ada byk cara org jahat nak kaut keuntungan.mcm2 cara depa buat. Pelikkan? Manalah depa dpt no phone adik kina?Mesti ada pihak2 yg btanggungjwb yg bg maklumat yg sepatutnya tidak boleh didedahkan.

Salam perkenalan!

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣