♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Monday, February 1, 2010

..:: Macam2 cerita kali ni ::..

Salam semua...

dah berapa hari aku x update blog...berhabuk sikit. Fuh..fuh..fuh.. (buang habuk). byk gambo yg aku kumpul2. baru hari nie aku ada masa yg terluang. bukan byk kerja... aku sedang menyelesaikan masalah yg aku hadapi. (masalah besar x besar la...tapi blh tahan la!!) Nie pun aku start update hari Rabu... tgk jam alamakkkkk..dah kul 5.25 pm.. time dah Out!! aku dah nak balik kerja. so...esok aku sambung balik. Aku balik dulu la yew!! (supra hari nie off. dia jemput aku blk kerja. nie kang kalau aku lmbt turun...bising dia. pot pet pot pet !! huhuhuhuhu..)
*
*
*
*
*
adesss.....

aku tgk tingkap dari atas supra x de. call punyer call x angkat2!! x leh jadi nih!! aku dah agak dah..mesti tido lagi kat umah. sementara tunggu dia bek aku sambung balik cerita aku. huhuhuhu...

gambo kat bawah nie hari ape yew? mmmmm...dah tak igt dah. adesss...itu lah masalah aku. cepat betul lupanya!! (ketuk pale sikit!!..adess...) Time nie rumah aku meriah la dgn kehadiran kakak sepupu aku. yg buat meriah si kembar...adam pun suka lah dia ada geng! time aku snap nie dorang tgh main kat bawah buai adam. tgk mcm main naik kete pun ada...naik bus pun ada.. x tahu lah aku yg mana satu. huhuhuhu...

yg nie la owner kete ' tolak-tolak' tue... (nak tahu pe kebenda 'tolak-tolak' tue tgk n3 aku yg lepas2..scroll ke bawah skt yew). nama si comel nie areen... dia mmg pemalu owangnye. macam untie dia nie lah (tukang tulis) hahahahaha..
haaa.... ini pokok mangga belakang umh aku. time nie hari ahad 2 minggu sudah. kami bergotong-royong la membersihkan kawasan rumah. mama aku kata x yah ler potong pokok mangga nie. sayang..sebab byk buah. pokok nie x pernah menghampakan harapan kami dan jiran-jiran (kekadang ada yg men ambek je!) nak makan mangga bila tiba musim nyer. tapi memandangkan big bos nak gak potong.... kami pun potong! potong! potOOooooong! ler pokok tue. innalillah...
tepat kul 5.53 pm..si supra dah bg mesej yg dia dah nak sampai. aku pun nak blaaa dah nie. esk aku continue cerita aku lagi.
*
*
*
*
*
hai.... aku hari nie lmbt msk kerja. penat pun x hilang lagi nie. tadi g spital KL amek ubt mata. jln jem lak kat Selayang. Kebetulan bos call aku supaya cpt blk opis coz ada kerja urgent kena buat. kalau boleh nak hantar document tue sebelum kul 1.00. aku pe lagi kelam kabut la dibuatnye. kejap2 call...kejap2 call. bukan aku sengaja nak msk lmbt. dia call aku mula2 tue aku baru sampai Selayang. 2nd dia call aku dah baru kuar spital jln kaki nak ke parking kete. time tue dah kul 10.45 . kul 11.00 dia dah tanya aku bila nak sampai. aku cakap la ondeway.. pastu kejap2 call..kejap2 call...dah la jln jem kat selayang. sampai Rawang pun jln jem... aku nak buat macam maner? x kan nak terbang lak kan? aku pun risau gak..nti kang dia x caya kat aku. dia igt aku saja2 msk lmbt. x kan la..... aku dah cuba blk opis sebelum kul 1.00.. ngam2 kul 11.30 aku sampai opis.... aku harap bos paham la keadaan aku. bukan aku sengaja nak msk lmbt.

*kalau korang jadi aku..pe korang nak jawab?*

a) diam je...x yah jawab.

b) ckp kat dia jln jem.. dan terangkan keadaan sebenarnya

c) menangis - guling mintak maaf supaya dia x jadi marah aku

d) .......... ke korang ada idea len nak bagi kat aku?

Fuhhhhh.... penatnya nye. (mls nak pikir pasal nie lagi lah. bek aku sambung balik cerita aku semalam)

*
*
*
Yg nie big bOs.... bersama mak enOn!

acara membuang dahan2 yg telah di tebang. Cian dorang..masing2 kulit tetiba jadi golap!! huhuhuhuhu..
ini acara mengecat rumah. sebelum nak tukar kaler..adik aku sempatlah merakamkan saat2 terakhir rumah bertukar kaler.
hai cek abang....bz nampak? ke buat2 rajin nih? hehehehehe..
adam kena kurunggggggg!! cian adam kena kurung...bukan nyer ape nanti dia la yg paling sibuk mengecat.
Dah habis cerita mengecat umh... kita cerita len lak. gambo kat bawah nie aku snap minggu lepas lagi. si mak enOn sebuk nak g umah aku. nak main menan katanya.... mula2 aku tgk mereka berdua nie men masak2. aku pg lah dapur jap. sekali aku g depan balik dorang dah berdiri atas meja. neseb bek la meja tue meja rendah.... kus semangatttttt!!

Nie aku x tahu lah bila masa kena. kena gigit nyamuk ke atau terhantuk.

Gambo nie aku snap hari ahd baru2 nie..g umh sedara supra kawen kat Sg. besar. gambo nie aku snap sendiri..supra x de dkt dgn aku. coz kalau ada kenduri kawen kemah lelaki dgn popuan x sama. dah susah aku nak mkn..neseb bek time nie aDam x lasak.
Bila dah hbs mkn aku dah x kira dah. kemah lelaki ke..popuan ke..aku nak gak g cari supra. dah penat melayan aDam yg semakin lasak time tue. Panas agak nye..tue yg dia merengek je. Bila jumpa supra..ape lagi aku pun serahkan tugas pada dia pulak tuk jaga aDam.
Ini lah sedara supra.... aku mmg x kenal. katanya ini anak tiri Bibik dia. Dan dia pun x kenal pengantin nie. x pe lah.... kenal x kenal owg jemput kita datang. x gitu kawan2?


6 comments:

Mak Su said...

wow! ada kontest, nak skodeng

kakpah said...

salam kina. good luck. kakpah dah masuk dah hehe..

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~Mak Su~

jom pakat ramai2!

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~Kak Pah~

yew? kak pah pun join? best tue!!

ajk ramai2 masuk taw!!

~0~ said...

good luck sis...comey

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~o~

tq coz sudi singgah.

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣