♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Monday, February 22, 2010

..:: Jln2 di tesCo Rawang ::..

..:: salam ::..

semalam kina, supra dan adam pergi tescO rawang..tescO nih baru je bukak kat sini. kina x sangka rawang sekarang dah semakin maju. dulu masih kina ingat lagi dekat tOwn rawang hanya ada Pasaraya Bintang je. Itulah pasaraya yg paling besar pada masa tue. Tapi sekarang dah ada Giant, Pakson, Pasaraya Bintang dah jadi Bintang Hypermarket (bangunan pun sudah tukar), ada Mydin dan terbaru adalah TescO. 

Lepas tu kan...dulu x ada McD pun kat rawang. hanya ada KFC je...itu pun kalau dah ramai sangat kat KFC dah x leh nak mkn. Tapi time tue kan..kina masih sekolah. nak makan KFC kena lah kumpul duit belanja sekolah. maklumlah kina bukan dlm keluarga yg mewah. adik beradik lak ramai. family kina nak makan KFC pun tunggu lah ayah dapat gaji lebih sikit. kadang2 tunggu dapat bonus baru leh makan KFC. 
susah betul kina masa tuh. kadang2 kina terpikir sekejap..'kenapa aku x kaya macam kawan2 lain? kan best kaya macam dorang..boleh makan sedap hari2..ayah pun x payah buat kerja part time mesin rumput. kesian ayah!'..perkara seperti ini lah yg kina selalu pikirkan setiap kali kina termenung.

sekarang bila dah besar..dah bekerja... ape yg kina nak makan kina leh beli dengan hasil titik peluh kina sendiri. walaupun x semewah macam orang len. tapi ini dah cukup bahagia bg kina. kadang2 teringin gak nak mkn kat tempat2 mewah mcm Starbucks ke kan. tapi rasa macam mahal lah pulak.perut x kenyang pun.huhuhuhuhuhuhu...

tapi x pe lah. kina ada gak dapat mkn KFC..McD..Pizza..ada lagi yg lebih susah dari ini. ada yg x pernah mkn KFC langsung. caya x? mmm....kina bersyukur sangat2 ape yg TUHAN bg pada kina sekarang. mmg kina nak hidup senang. sape x nak kan? cuma belum lagi ada rezeki macam orang lain. kina akan cari peluang macam mana nak cari duit banyak...tapi mcm ne yew? huhuhuhuhu....


adesss...citer sedih lak!!


berbalik pada tajuk asal...


semalam g tescO...bawak la adam g tempat permainan kanak2. biar dia ceria dan hepi sikit. dia kan baru baik demam. biar dia tukar mood sikit.kalau x monyok je... pergi pun x membeli belah la. saje jalan2..

korang tengok la gambo yg sempat kina snap. kualiti gambo kurang cantik. coz guna kemera hp je. kemera digital kina wat hal lak. 

papa adam pun nak gak.....
 

x tahu nak citer pe lagi. hari nie kina kerja halfday. nak g klinik ada temujanji dgn doctor. terima kasih kerana sudi baca n3 kina hari nie. 

bye dan senyum selalu!!

9 comments:

Ain said...

masa kecik dulu pun keluarga ain susah....

kami pernah tak gi sekolah sbb takde duit nak bayar tambang bas....

masa sekolah rendah bawak duit sepuluh sen jer...

tapi skrg alhamdulillah kehidupan lebih selesa walaupun tak sesenang orang lain...

bersyukur sesangat dengan rezeki yang Allah kasi...

tak kaya pun tak apa la kan kina, janji kehidupan kita dan family bahagia....

~0~ said...

xlama lagi makin maju la rawang...

co0L^^guRL said...

heheheh... ari tu kan... ari tu kan... ari sabtu ari tu kan... mza pun lepak kat tesco rawang. lepak mkn claypot. hehehehe..... :D

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~Ain~

tue la..biar x kaya raya dgn duit tapi kaya dgn kebahagian.

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~0~

ha'ah...hik. rawang semakin maju. org nyer pun sekakin maju.smpai terlebih maju...

adesss...

shila ariff said...

salam kina,

singgah sebentar..nak komen skit gak..

kehidupan saya masa kecik2 dulu lbh kurang kina gak..

tapi skrg semuanya dah berubah dgn berkat usaha utk memperbaiki nasib diri...

kesederhanaan dlm hidup..tapi kaya ngn kasih sayang...amin....

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~shilla ariff~

yew ker? kina ingat kina je yg mengalami naseb seperti ini. tapi kina bersyukur sbb walaupun kami x kaya tapi kami kaya dgn kasih sayang!

sampai sekarang kasih sayang kami sekeluarga masih utuh.

kina amat berharap jika kami adik beradik dah senang..hubungan kami adik beradik x pudar malah semakin utuh.

aminnnn....

kina harap keluarga awk pun mcm tu gak!!

firahadifa said...

u r followed! * wink*

shiori_LA said...

waa....adam dah sihat la ni ye...dah berjalan2 ke tesco rawang...insya'Allah akak nak cuba gak beli madu HPA tu...ahmad demam dah baik tapi batuk still ada lagi.....ari tu ada lalu tesco rawang nih nampak besar kan....

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣