♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Monday, February 8, 2010

..:: mak bapak yg x de perasaan!! ::..

salam...

aku dah berapa hari nie nak citer pasal nie. tapi x sempat2 nak update.. pada 05.02.2010 lepas besday adik kesayangan aku (kak Lyn). Petang balik kerja aku tapau la sate..x beli byk pun cukup la kami 1 family. punyer lah lama aku tunggu sate tu masak. naseb bek la ada tv kecik tgh pasang citer 'na o mei' tv3. x de lah aku boring sangat. tgh syok2 aku tengok citer tu tetiba aku dengar budak2 menangis. aku carilah mana dtg nyer suara tuh. bila aku berdiri je memandang ke depan tetiba aku tgk 1 kereta kembara merah tengah berjalan. tapi yg pelik ada budak dua orang yg memakai baju sekolah menangis sambil ketuk pintu dan tingkap suruh bukak pintu. tapi kereta tu terus berjalan menuruni bukit secara pelahan. sampai lah kereta tuh menuju ke jalan besar. aku pun naik berang la kenapa mak bapak budak tue x berhenti?? x perasan ke anak x naik lagi? ke marah sangat kat anak tue sampai x mo bagi dorang naik? perasaan aku time tu mmg sedih dan terkezut. bermacam2 andaian aku fikirkan kerana persoalan tadi masih x terjawab. kebetulan time tue ada sorang pelanggan (lelaki) dia pun cakap la 'cibai tul la orang tuh..x ada akal ke? bodohhhhh!!'. aku sempat dgr itu je..ape lagi yg abg tu membebel aku dah x dengar coz abg tue start motor pastu kejar kereta tuh. x lama tue abg tu pun dtg blk. toke sate tue pun tanya lah 'kenal ke orang nyer?' abg tu pun kata ' kenal sgt'. pastu abg tue byr dan terus pergi. dlm hati aku ' lorrr...itu jer? igt nak cerita lagi...!!'

ape lah yg dimarah kan tu kan sampai mak bapak budak2 tue buat mcm tu. kalau lah budak2 tue termasuk bawah kerete mcm maner? dah la kereta tue tinggi..ada gak manusia yg x de hati perut. aku doakan supaya jangan lah terjadi ape2 dkt budak2 tue.

aminnnnn...

MMG MAK PAPAK BUDAK TUE X DE PERASAAN!!

8 comments:

~0~ said...

ape la....teruk btol mak bapak budak tue

budak kampung online said...

nanti bila dah tua, anak2 buat cam tu.. siapa yang harus disalahkan?

Mak Su said...

astaghfirullah-halazhim.... naper ek?

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~O~

tue la pasal..kina betul2 geram!!

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~budak kampung online~

betul!! kina setuju. jgn sampai anak berdendam sampai ke besar sudah.

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~mak su~

entah la mak su. kita sepak laju2 kat mak bapak dia nak x?

ismiaisha said...

mmg xdek hati perut..
sian anak2 dia kan kak..

p/s: em,time kasih dtg blog sya..
adam sgt cumel..
hehe~
:)

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~ismiaisha~

mmg!! akak sampai sekarang teringatkan kisah nie.

p/s: sama2..sila dtg sni lagi

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣