♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Tuesday, November 16, 2010

..:: saje nak citer ::..

salam semua...ada yg dah balik kampung ke? ada masih bekerja sama mcm kina ke? mana yg baru nak gerak balik kampung tu berhati-hati yew.. mana yg keje..sabo je la yew. huhuhuhuhu... hari nie kina lambat skt update blOg. banyak kerja lak pagi nie. pastu sambil wat keje kina resize dan edit gambO. bukan ape..kina x suka nak upload gambO sgt sebabnya slOw giler. pastu kina terpaksa la resize dulu. kOrang ada cara x mcm ne nak bg masa upload gambO tue cepat siap? kalau ada... bg tahu kina yew.

gambO kat bawah nie kina dah amek lama dah. dah dua tiga hari lepas. tapi la nie baru ada masa nak kOngsi citer kat sini. masa nie kina baru balik dari rumah mama kina. sebelum balik sempat le tapau burger adik kina yg niaga depan rumah mama kina  tuk si adam kata dia 'nak mamam...' kina pun tapaukan la tuk dia. perasan x kat gambO bawah nie ada tikar bulat? tikar tue mmg beli khas tuk dia..kalau dia nak makan kina guna tikar tue. kalau tidak...hbs la lantai rumah bersepah dgn makanan. sekarang...kalau dia nak makan, dia sendiri pergi amek tikar tue. pandai kan?? sekali je kina ajar dia..pastu dia dah ingat kat mana nak amek dan simpan. mcm tue jugak menan dan buku² dia. tapi ikut mood rajin dia lah..kalau tak..urmmm..kita la kena kemas. mmg kina nak ajar dia dari kecik ni. biar besar dia dah tahu berdikari.
 ini ler rupa org dah pandai makan sorang². kina nak suap dia x mo.. konon dah beso lah tu?? huhuhuhu.... kina pernah dengar org tua² cakap ' kalau budak makan sendiri walaupun sesuap dia akan kenyang...sebab makanan tue akan jadi darah daging dia'

 bila dah hbs makan..dah kenyang..dah kemas... dia pun mulalah jadi ATOMEN pulak. yg jadi sasarannye..kinalah. ngeeeh...ngeehh...ngehhh.... masa nie si adam sporting skt nak amek gambO. bukan sng nak amek gambO dia mcm ni.


 tang nie paling sporting... huhuhuhu...cOmel x?
 ni dah mula x sporting dah.. adesssss... sporting dua tiga minit je!!
 anak mama ni kan.... geram je mama tgk. x pe..len kali kita amek gambO lagi yew...


gambO kat bawah nie lak kina pergi TESCO Rawang hari Ahad lepas. saje nak cari baju tido dia kat sana. ingat nak belilah yg murah² punyer je..ialahkan untuk baju tido je kan? rupanya x de yg murah..suar je dah RM7 sehelai. belum lagi baju... urmmmm...zaman skrg nie dah x ada benda yg murah..semuanya mahal. adesssss.... 
sebelum kina pergi beli suar adam, kami singgah mkn kat food court TESCO. lapo giler...masa tue hujan pulak tue ape lagi kita sapedek la dulu. yg si adam lak x leh nak dok diam..dia dah nampak dah tempat game....dah huru hara dah. kina makan pun x blh dah..last² supra bwk dia pergi tempat game tu. 








makan sudah...beli suar adam sudah... terbeli baju kina pun sudah... kami pun chaw chi chaw la. ingat mlm tue nak g danau kota. saje jln² .. tp bila dah sampai rumah supra kata x jadi. katanya adam nak tido.. dah x jadi nak pergi. geram pun ada..sbb dah janjikan? kina sempat ckp la dkt supra ' len kali kalau x nak pergi jgn ofer² kat mama...nak merajOk la!!!' pasti tahu dia kata ape?? ' mama nie mcm budak² lah..nanti kita pergilah len kali...' ...hati panas je dgr....bukan adam yg nak tido. dia yg nak tido rupa²nya!!!' x pe...len kali pergi kina nak paw dia kaw..kaw...padan muka dia!! huhuhuhuhu....ganti yg x jadi pergi nie...hehehehehhe..

sebelum kina nak tutup citer..kina nak amek kesempatan untuk mengucapkan SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLaDHa..semoga kita semua mendapat keberkatan dari TUHAN yg esa. aminnnnn....

10 comments:

echa said...

salam adiladha....kina.kusyuk adam..tengok aper tu.time nie mamang diorg nak mkn sendiri.hehehehe...comel jer adam.

Zaidah said...

cuba kina buat gambar tu dalam bentuk collage senang skit nak loading...

nurul riza said...

mmg geram klu cam tu....masa ckp tu ok jer...time nak pegi mcm2 alasan..

Shahrizah said...

Pengalaman dengan anak ni memang menyeronokkan...salah satu terapi minda.

kakyong said...

memang kena resize gambar, baru cepat upload, kao buat kolaj pun harus di resize juga.. kalo saiz besor sgt cth >100kb, memang akan lambat loading...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~echa~

hai ecah, terima kasih dtg sini.syg kat echa!!!

adam skrg mmg nak mkn sorang. walaupun bersepah janji dia nak mkn kan?

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~Zaidah~

terima kasih sudi dtg dan sudi bg tips kat kina.

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~Shahrizah~

betul tu kak...kina setuju sgt². hilang pikir masalah kerja.

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~nurul riza~

biasalah dik oi...lelaki mmg mcm tue. hik..hik..hik..sabau je ler.

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~kakyong~

hai kakyong x sangka akk nak dtg sini. terharu sgt...pepun tq for sharing tips kat kina. sayang kat akk...!!

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣