♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Thursday, September 8, 2011

☺KEPUTIHAN yg amat menyiksakan☺

selamat petang semua...


kina nak tanya kat korang la. korang pernah kena keputihan tak? 

mcm kinakan..dari anak dara mmg ada keputihan. tapi x byk sgt la.. 

Masa mengandung nie lagi banyak keputihan tue. Naik rimas kina dibuatnye. Kina terpaksa selalu tukar pantis lines jika keputihan banyak sangat. Sekarang nie kina terpaksa 2 hari sekali kena cek tekanan darah disebabkan kina kena kencing kotor dan keputihan nie. 

menyusahkan tul lah... kalaulah boleh kina x nak ada keputihan nie. dah la blh buatkan kegatalan di tempat sulit tue. pastu sen pun kena kuar jugak sebab nak beli pantis lines tue. dulu sebulan 1 kali je beli. skrg 1 bulan 2 atau 3 kali kena beli. Kalau tak mau kina x kuar rumah. sebab x selesa....

korang yg ada keputihan tue..ape cara korang mengatasi masalah nie? share lah dengan kina yg x banyak pengalaman nie.  

boleh kan? 

Tadi kina ada cari maklumat pasal keputihan nie. kalau korang nak baca KLIK sini dan sini

3 comments:

nurul riza said...

sy pon slalu kena macam tu..mcm kena period plak..

mamaAliff @ salmi said...

kina, samala mcm akak. kali ni mmg byk sket keputihan. kekadang tu xtau la samada keputihan atau air ketuban yg kuar, terasa zass gitu. xdela byk sgt. tp rasanya2 mcm keputihan kot. mmg agak merimaskan..tu la akak pun xde cara utk buat cuma minum air kosong je bg byk sbbnya sama kena detect kencing kotor + ada gula dlm urine ms bln posa. huhu..so slalu je tukr panty liner la skrg nih..leceh kan..

lia said...

kina, masa akak peknen lu, mmg keputihan melampau sampai stok jadi hijau2 gitu, selambak kalau kuar... mmg gatai sungguh2...

akak ada p klinik ni, dia ada bg 1 ubat yg kita masukkan ubat tu dalam faraj... akak ni besaq so Mr Fallah yg masukkan...

Alhmdlh 3 x masuk ubat, xde da keputihan melampau tu...

cer tnya doc kina, ada x ubat tu tp akak x ingt la namanyer...

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣