♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Thursday, July 14, 2011

☺tak dpt memancing tgk org memancing pun jadilah☺

Hari ahad lepas kina balik kampung supra. Asalnya blk kg sebab makcik supra ada wat yasinan (baca yasin), kebetulan pulak ada pertandingan memancing kat area kg supra. Ape lagi kami pagi tue semua pergi pertandingan memancing tue lah. Pertandingan tue mmg setiap tahun dorang buat. Tapi ia hanya terbuka pada emak bapak, anak cucu dan menantu org kg tue je. Kalau nak diikutkan supra mmg nak masuk. tapi kina dah berbadan dua nie kenalah berpantang sikit. kata org tua² x elok. nak tak nak kena ikut jugaklah kata org² tue.  x rugi pun...yew tak?

kalau korang nak tahu... mak mertua kina dia terel memancing taw! Tahun lepas je dia menang sebagai org yg terawal dapat naik ikan. Tapi tahun nie ikan yg dia dapat x berat sangat. so x menang la dia kali nie. Kina respect kat dia jugakla.. walaupun x menang tapi dia dpt jugak dapat naikkan ikan. Ada yg masuk tue langsung x dapat ikan. 

Memang meriah..Ini baru pertama kali kina tgk pertandingan semacam ni. Kalau kg kina nan ado nye wat mcm nie. Kg korang ada?

jOm layan gambar yg kina dan supra sempat amek.



gambar kat atas nie kina amek masa dah nak balik. Kalau diikutkan x habis lagi acara nie. Memandangkan jap lagi ada Yasinan kena balik jugakla. nanti ape kata makcik supra kan. 

12 comments:

shila ariff said...

salam tghari,

mmm..memancing ni memerlukan kesabaran kan??..sebab tu hobi ini utk org2 yang tertentu je..

intan_blur said...

cayala as..ko g memancing..ko hati2 beb..byk risikonye

zaidah said...

suka tengok orang memancing tapi tak reti memancing...tapi yang best suka makan ikan orang pancing...hehehe

aien sara said...

hehheheh....mcm best jer....as,jap jer perot ko dh beso kn.....sonok tgok..

Cik Wanie Ghani said...

org yg suka memancing dan suka tgk org memancing adalah org yg bersabar,
mcm wanie mmg x bolelah pi,
sbb wanie nie cepat bosan,
hihihihihi

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

shila ariff:

betul tue ila..kalau x sabar jgn la nak ikut. dulu kina rajin pergi memancing. bila dah kawen nie nan ado lagi.

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

intan_blur:

aku tahu tue tan... sebab tue tgk. dan lain² tue aku tabik² la sikit. x pergi x best pulak. sebab bukan selalu dpt peluang mcm tue.

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

zaidah :

huhuhuhu...sabo jelah! itu semua org suka..hehehe

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

aien sara :

ha'ah ain..semua igt perut aku nie mcm dah 7 atau 8 bulan. padahal baru 5 bulan...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

Cik Wanie Ghani :

hehehehe...wanie memang. nak cari suami nanti jgn cari yg kaki mancng taw. nanti boring wanie tgu dia kat rumah.

luqman zakaria said...

ala akak nih..rugi x bawak sy..kalau x mesti dapat ikan byk!!haha~

Mama Gee said...

wahh seronok dan meriah...tp takleh bising2 kan..nnti ikan2 semua larik...hee

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣