♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Saturday, July 16, 2011

☺aku tinggalkan WASIAT jika ape² berlaku dlm diriku☺

..assalamualaikum..

Cuti ke? Kina mcm biasalah... hari Sabtu mesti kena kerja. Melainkan kalau kina apply cuti baru leh cuti hari Sabtu. Hari Sabtu mmg x de kerja nak buat, kiranya dtg opis utk tunjuk muka je. pukul 1.00 chaw.... 
Disebabkan x de kerja nak buat.. Kina pun jln² jenguk blOg kengkawan dan mengemaskinikan  blOg kina. kina tetiba minat pulak satu statement nie.  Dia kata dia suka shopping online. Dan dia ada tulis pengalaman dia bershopping tue. Katanya bayaran dah dibuat tapi 2 week x dpt² jugak ape yg dibelinya. Nak call owner blOgshop tue x blh pulak sebab lupa nak mintak. Mmg silap dia lah.. pastu dia bg email pun x replay..dia pun benganglah. Pastu dia pun tulislah 1 entry pasal tue kat blOg dia. Tetiba ada org maki dia balik. Kata org yg maki tue, owner tue x dpt buat tempahan sebab dia dimasukkan ke hospital. 

Lepas tue.. bila dah sembuh owner mrh pulak pada si dia nie. Dah la kena marah, x mintak maaf pastu owner tue pulangkan balik duit tue. Kiranya x jadilah urusan jual beli tu.

bagi pandangan kina la kan..

Sebagai owner blogshOp  kenalah bertanggungjawab atas ape yg terjadi. Patutnya dia bg tahu kat sesiapa yg dia kenal dlm blog bahawa yg dia ada masalah. kOnon mcm tinggalkan wasiat la. Mintak kwn blOg dia no tepOn. Kalau jadi pape kat diri  dia ada org yg tahu dan kwn tue akan bg tahu kat blOg pulak. Baru la customer owner akan tahu situasi sebenar.

Sebagai pengajaran cerita di atas:

x kiralah siapa kita... kita MESTI ada seOrang kwn rapat dlm blOg. Jika ada ape² berlaku pada kita , kita bagi tahu pada dia agar dia akan mewawarkan ape yg dah jadi pada kita. x kiralah kita nie masuk spital ke.. kita dah meninggal ke.. (bab meninggal tue kan kita bg tahu awal² pada org yg rapat dengan kita bahawa dia kena bg mesej atau call kawan blogger kita tue). 

kOrang paham ke ape yg kina cuba sampaikan nie? huhuhuhu...

kira mcm tuelah ape yg kina nak bg tahu... 

so mulai sekarang cuba kOrang pikirkan dengan siapa kita nak tinggalkan wasiat nie.  Ia nampak mcm tak penting kan? Tapi bagi kina benda mcm nie patut kita buat. x rugipun....

2 comments:

PUANSTOBERI said...

kalo tak tinggalkan wasiat pun, at least kita ada kenalan yg rapat di blog kat FB. Apa2 hal derang leh gitau.
Kalo nak beli brg online, elok mintak FB nyer skali. sng nak tracking. tu pun kalo dia ada FB la kan

Zana S said...

takkan dia meniaga sensorang iye dok???

erm..ikutkan jgn la marah pembeli sebab apa2 hal pun pembeli tetap ada haknya.

kalau zana pun angkat kaki dah... :)

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣