♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Tuesday, April 19, 2011

☺semak kandungan GULA susu anak anda☺

..assalamualaikum..

selamat pagi semua! kOrang ada tengOk iklan susu Anmum tak? kalau kOrang perasan iklan tu mengatakan susu yg ada dipasaran sekarang mengandungi banyak kandungan gula. ada tue sehingga 13 camca teh kita berikan setiap hari pada anak kita. 
Oleh itu kina nak ajak kOrang kira kandungan gula dalam susu anak kita minum. 

kalau nak kira sila KLIK sini. 

kat situ ada cara² dan info pasal SEMAKGULA ni.

10 comments:

munna said...

nasib baik kakak meya dah berhenti minum susu.. yg adik pula mmg kak munna bf dia dari baby lagi

Jeely jelly said...

saye selalu tgk iklan tu... :)

Cik Wanie Ghani said...

mcm wanie yg x der anak,
mcm mana yer,
hihihihi:)

alimaz kembara terasing said...

hmmmm kalau susu ibu tak payan susah2 nak pikir pasal kandungan gula ni kan... tapi tu la tak semua ibu2 boleh menyusukan anak2 mereka sendiri.... ank pulak yg berkerja dari pagi sampai mlm...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~Jeely jelly~

yew ker? nanti kalau dah ada anak.kena hati beli susu yew. kena pandai pilih yg terbaik utk anak.

skrg utk anak buah pun blh praktik ape?

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~Cik Wanie Ghani~

anak buah ada kan?dorang pun blh wanie cek...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~alimaz kembara terasing~

betul tue. bukan semua ibu blh susukan anak.

Anonymous said...

Susu ibu memang yang terbaik, tetapi apa yang diinform dalam semakgula ini sgt la menyelewengkan...manakan tidak! pengiraan gula tanmbahan dilakukan melalui kadar karbohiidrat dlm susu…saya rasa macam tak betul je krn yang I tau la kan – carbo ni bukan gula sahaja.. Setahu saya carbo hadir dalam byk bendaa..oleh itu, fikir la betui betui sebelum memilih susu untuk anak anda.

Tumit Kaki Merekah said...

Saya adalah pengedar susu Ilham4u yang direka khas ramuannya tanpa gula dan pengawet. Bagi kawasan Cheras Bdr Tun Hussein Onn dan Bangsar boleh lah order dgn saya 012-3957659. Susu ini sangat istimewa kerana dibacakan ayat al-quran 30 juzuk dan ditambah kurma, kismis dan badam....penyembuh kepada semua pnyakit ..insyallah...

Nina said...

Anonymous:
- Saya setuju dengan pendapat anda selepas melihat artikel ini melalui majalah online - Marketing Interactive - http://www.marketing-interactive.com/news/26444..Sememangnya dakwaan yang amat menyelewengkan!!

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣