♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Friday, April 8, 2011

☺AWAS ada telur palsu dipasaran!!!☺

..assalamualaikum..

.. sumber dari pakcik googel ..
kecOh tak kecOh la pasal isu TELUR AYAM PALSU... bagi kina mmg kecOh. kalau tak kecOh pun mmg hari nie kina nak bagi kecOg skt. huhuhuhuhu..
citer pasal telur ayam palsu nie mmg dah lama kina dgr. tapi sekarang baru kerajaan dan pihak berwajib nak kecOh balik pasal nie..

kina mmg geram sikit dgn negara Chi*a nie... kalau bab meniru nombor 1...dorang mmg pakar. tgk la...HP pun blh tiru inikan pulak telur. adessss.... patutla negara dorang tak kaya². sebabnya x berkat ape yg dorang buat. lagi satu..korang perasan tak? barang² menan dan barang² plastik dan barang dapur kebanyakkan nye made in Chi*a kan? susah nak cari buatan Malaysia sendiri. maklumla....yg jual pun bangsa dia kan?

bab nie x tahu nak salahkan siapa... mcm kilang dkt Malaysia nie x blh buat barang² mcm tue ker? kenapa perlu import dari luar? kalau kita yg buat...kita tahu bahan² yg nak buat tue elok atau tak pada pengguna. kalau di import.... kita tahu dorang guna bahan ape? dorang ada kesah ke elok tak elok bila kita guna? tak tahu kan?......

so pikir²kan la.... bila agaknya kita blh buat barang² itu sendiri... 

nOtaKaKiKiNa:
negara kita tak cukup maju ke?

8 comments:

iNNrPeAcE said...

susah la kn..
makanan pun ley jadi palsu camtu..
membahayekn kesihatan..
sebab.. telur tu fake n dibuat dari bahan kimia kn??
iskh.. risaw plak..

Zura said...

dr negara cina ke telur palsu tue dtg...ish drg nie...xabis2 nk bahayakan org...

munna said...

telur pun boleh diaorg palsukan... macam2 org china ni...

Mama Gee said...

yelah peliklah kan...telo2 yg dikuarkan kat negara kita tak cukup ke..sampai nk import dr china..cukup2lah brg2 tiruan import dr cina..sampaikan makanan pun nk import...tak terjamin pulak tu...ketulenannyaa..

ZIANA ♥ FARREL said...

cemana nak detect pelasu ke tulin bang??? ;)

kakyong said...

ramai kawan blogger dok citer pasal telur palsu ni... bagus2.. alertkan supaya lebih ramai tahu pasal ni..



n3 terbaru kakyong.com Best sangat ke drama Asmara tv3 ni..???

sarah mohamad said...

ish2. telur pun nak di buat tiruan. a

sarah mohamad said...

ish2. telur pun nak di buat tiruan. a

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣