♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Thursday, January 6, 2011

☻☺ Kenangan panjat memanjat zaman GONJENG ☺☻

::assalamualaikum::

Ape kabar? Harap semua sehat semua... kat sana hujan tak? kat Rawang hujan lebat giler tadi..sekarang pun masih hujan. sedap tidO nie kalau kat rumah kan? Hari nie kina nak kOngsi cerita zaman gonjeng kina. Dulu² hObi kina panjat memanjat gunung. sampai sekarang hObi tue masih ada dalam hati. Cuma sekarang jangan mimpilah nak pergi panjat memanjat tue. huhuhuhuh...antara faktOr² kina x dapat panjat memanjat ialah
v
v
v
> Badan dah macam tangki air mcm kat atas syiling rumah
> Dah tak fit mcm dulu kina rasa
> Dah ada papa ADAM dan ADAM... 

Maknanya sekarang nie bukan kina yg kena panjat...cuma dipanjatkan jerkkkk!!!
Over lak kina ni kan? maklumlah hujan² nie sedap kena pelOk. hahahahaha..

Gunung² yang kina pernah naik 

> Gunung dkt dengan Waterfall kOta Tinggi, JB..lupa lak namanyer.
> Gunung Ledang 
> Gunung kOrbu
> Gunung Tahan
> Gunung Ayam

dan banyak lagi..dah tak ingat dah nama gunung² tue.

Kat bawah nie antara gambO² kina dapat tepek kat sini. Ini pun kina amek kat FB yg kawan kina tag hari tue. Maklumlah zaman tue kina x de kemera digital. semua kemera biasa jerk. Nak tepek kat sini x de scanner lak. Jadi ini je lah yang adOoooo...

( gambO nie kina dkt Gunung kOrbu)

(Gunung Tahan yang tak Tahan...... tinggi gilerrrrr gunung nih! Cuba carik kina. Jumpa tak yg mana satu? kina pakai cap kaler hitam dan tengah duduk)

(Gambo nie kina dekat Gunung Tahan jugak...kami saje jer turun bawah sikit pagi tue sebab nak tengOk matahari terbit. Sungguh cantik pemandangan tue... x bOleh lupa sampai sekarang. Time nie kina dengan abg kina... jangan salah sangka yew)

(GambO nie lak masa kami dah balik dari Gunung Tahan x silap kina.  Ni dekat Stesen Keretapi JB. Kalau ikutkan ramai lagi nie..tapi nie jerk yg nak enter frame )
  
Memang best zaman² gOnjeng dulu... kina rindu sangat nak panjat gunung lagi.Tapi apekan daya... kini ku tidak berdaya. sOb..sOb..sOb.. Insyaallah..kalau anak dah besar sikit. Kina nak sambung kembali hObi kina nie... supra pun x kisah kOt masa tue. Sbb masa kina cOuple dengan dia dulu..dia tahu hObi kina ape dan masa tue kina suh dia janji...kalau kina dah kawen kina nak pergi panjat gunung dia kena izinkan. dia kata Ok...sO x de masalah la kan nanti kalau kina nak pergi lagi.

Kalau nak pergi lagi kena kuruskan badan balik la nampaknya. hehehehehe...

18 comments:

Fadzli Amir said...

Oooo..minat panjat gunung...best tu..Kinabalu tak tringinker..hehehhe

Sricahaya said...

bestnya gi panjat gunung yek..kita tak penah lagi panjat2 gnung ni..naik tangga 3 4 tkt je pun dah mengah dah..heheheh

munna said...

wah! bestnya zaman gonjeng kina dulu... munna tak pernah pun panjat gunung... teringain gak...

Peri PiA said...

wah,aktif bgs

[pia xpenah panjat gunung ni,pemls btl hehe

Dilla Ady said...

ohhh..ganaz rupenye kina nih ye..dilla tak suke climbing2, tracking2..senang citer minah lembik la nih namenye...huhu

si para para said...

best tu panjat gunung..nikmati keindahan di puncak...

gunung tebu pernah naik x..

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~Fadzli Amir~

teringin jugak..tapi kos nyer mahal sikit la. itu yg sampai sekarang x sampai lagi. geng kina semua dah pergi. sOb..sOb..sOb..

satu hari nanti kina nak tawan jugak Gunung Kinabalu itu!!

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~Sricahaya~

dulu² blh la...sekarang kita nie lebih kurang jerk!! naik tangga cikit punyer mengah dibuatnye!! hehehehe...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~munna~

iju jer yg mampu kina buat munna. nak cuba hObi lain kina x minat pulak. cuba lah munna..best tau panjat gunung nih!

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~Dilla Ady~

ganaz sikit jerk.... hehehehe.

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~si para para~

betOl tue..nikmatnyer tak terkata kalau dah tawan puncak gunung.

gunung tebu kat JB yew? lOm naik lagi lah..

Zur@ZaRi said...

rajin nyer awak ni memanjat yer dolu2...
active org nyer=))

PuanBee said...

orang rawang ker ?

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~Zur@ZaRi~

bOleh la...utk mengisi masa lapang.

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~PuanBee~

ha'ah kak. kina org Rawang. nape kak? akk org Rawang gak ke?

kakyong said...

wah... salut la dgn u...
kakyong dulu byk terlepas peluang..
sbb kakyong ni ade semput..
jd memang rejected la... ;)
takat bukit busut kecik , boleh la..

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~kakyong~

lor....kecian kakyOng. kalau mcm tue anak² kakyOng nanti bg lah mereka peluang tue yew.

makdara TERdiva said...

memang best kan kenangan panjat2 ni..jomlah kita panjat bukit broga @ bukit tabur plak! :)

salam kenal dari MDT

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣