♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Tuesday, October 11, 2011

☺citer basi...tapi nak citer jugak!!☺

 ..assalamualaikum..

Selamat pagi semua!!
Pagi nie kina nak kOngsi citer dengan korang pasal aktiviti kina minggu lepas. Walaupun citer dah basi..kina nak kongsi jugak. x pe kan...?

Gambar kat bawah nie gambar terbaru adam. Masa nie dia sebuk nak main gitar paksu nye. 




cOmel tak??

besar nanti kina dia tahu main gitar macam paksu dia. sebab kina mmg suka tgk org main gitar. Bagi kina dorang tue unik... sebab bukan semua org ada bakat mcm tue. tgk mcm kina nie..walaupun minat giler dgn gitar tapi tak de bakat. so sampai sekarang belajar mcm ne pun mcm tue jugak.. tak reti!!!

Hari sabtu lepas kina pergi sepupu kina bertunang dekat Subang.. pergi pun bukan dengan supra. kina pergi dengan ayah..mama..dan adam. Kalau ada function buat hari sabtu mmg supra x dapat nak join. dia kena keja hari tue... melainkan benda tue betul² penting melibatkan family rapat. baru dia dpt cuti... 
jOm layan gambar tue



yg kat bawah ni pulak gambar anak buah kina.. 






bila org sibuk makan..si adam pulak sibuk nak main kat taman permainan dekat dengan rumah tunang sepupu kina tue. nak tak nak kina bawak la jugak adam sekejap sebelum balik.



Dalam perjalanan nak balik tue ayah kina ajak pergi rumah abg kina dekat Ipoh. kebetulan kami pun belum lagi raya rumah abg dan ini je kesempatan yg ada sebelum kina nak bersalin. Kina pun on jelah... supra pun x balik malam tue. pe lagi?? pergi je lah... supra pun kasi pergi masa tue. Balik rumah terus kina amek baju ape yg patut. Petang tue jugak kami bertolak ke Ipoh. Dari Rawang ke Ipoh amek masa 3 jam lah lebih kurang.

Pagi esok mula² abg dan kak Ipar kina ajak pergi mandi².. tapi last² dorang cancel. kata dorang x best la nak g mandi sebab kina bukan leh mandi sungai pun. x elok kata org tua². so ape lagi...dorang ajak g Cameron Highland!!! dari rumah abg ke Cameron lebih kurang 45 minit. so dekat jelah...jOm layan gambar jOm!! 




nak tgk bunga raya besar? 


cantik kan?

Gambar x banyak sangat kami amek. sebab x larat la.. hihihihi.





kami pergi pun x sampai ke atas sangat. Sampai Tanah rata beli sayur sikit pastu balik. Sayangkan? dah sampai tapi x pergi sampai atas. Masa tue supra call kina, dia kata family dia ada datang rumah. Sebab tue kina ajak ayah balik cepat. x sedaplah dorang dtg rumah kina tak ada. 

tapi...

tapi..

tapi..

sampai je Rawang dorang dah balik... penat je rush² balik. rupanya dorang dah balik. urrrrmmmmmm.... tahu tadi balik lambat.

tapi bila sampai rumah tue kan... kina ketuk² pintu supra x bukak². Naseb bek kina ada bawak kunci rumah. Bukak je pintu kina tgk supra dah terbaring merengkok mcm udang kena goreng. Kina rasa badan dia... Ya Allah... Panas nyer badan dia!!

kenapalah x de yang bagi tahu dia demam? geram jugak masa tue... tapi nak wat mcm ne. benda dah jadi..nak marah pun x guna. Kecian supra!!

Lain kali kalau kina nak jalan jauh mesti nak pergi dengan dia sekali. takut jadi mcm nie lagi dekat dia. Naseb bek supra pun x marah or merajuk kina tinggalkan dia sorang² kat rumah.

pepun kenangan manis bercuti dengan family memang manis.

6 comments:

lia said...

wahhhh gmbr adam no 2 tu, mmg ada tokoh pandai main gitar nih....

Salina@IbuAqil said...

Padan ler snyap bercuti ngan family ye.. Apapun kina take care ye dik.. Adam mmg comel.. ;)

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

lia ..

itulah..kina nak sangat dia pandai main gitar bila besar nanti.

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

Salina@IbuAqil ..

senyap tue sebab banyak keje. pergi bercuti pun 1 hari 2 malam je kak. hehehehe..

Zura said...

nk jadi aizat ke...

intan_blur said...

bestnye cuti kan..
lg2 cuti tanpa dirancang..laaagi best..
dkt ker umah abg ko ngan C.H..abg ko tinggal mane as..
kim salam ye kat abg ko..
n x sbr nak tunggu bby ko..auwww ..;)

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣