♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Monday, January 11, 2010

..:: 5 hari 4 mlm di LANGKAWI ::..

Salam semua... lama benar aku tidak update blog aku nih. al-maklumlah owang baru balik bercutilah katakan. aku ambil cuti dari 6hb ~ 10hb.01.2010 aku pergi ke LANGKAWI bersama family aku yg tercinta. hari nih aku akan ceritakan sepanjang percutian aku pada korang. kan aku dah janji nak cerita kan? ok.... aku berangkat dari rumah pukul 4.15 pagi..singgah perhentian Sg. Perak pukul 6.15 pagi untuk breakfirst. mana yg sembahyang subuh tue sempat la buat. haaa..ckp pasal sembahyang ni, adik aku si Kerol boleh hp dia tertinggal kat dlm surau. dia sedar pun ada seorang hamba Allah call ayah aku. dia kata dia ada jumpa hp dlm surau. kalau nak ambil dari dia adik aku kena berjalan sikit kat h.way sebab dia dah keluar dari perhentian. nak tak nak adik aku pun pergilah dengan adik aku yg kecik sekali.

wah....masih bernaseb baik adk aku hari tue. kalau la hamba Allah tue x jujur mesti dia dah amek hp tue kan? kalau korang mcm mana? nk pulangkan ke x? (tepuk dada tanya hati yew?). Lepas adik aku dah amek hp tue kami pun terukanlah perjalanan kami.. tepat kul 11 pagi sampailah kami di Jeti Kuala Perlis.

ini lah muka kami yg dlm kepenatan. naseb baik kami sampai tepat pada masanya. pukul 11.30 pagi feri akan tiba. kalau x...alamatnya kena tunggu lama lagi la nampaknya!!bawah nie kami dlm feri.. perjalanan amek masa dlm 45 minit. mmg cantik pemandangan semasa dlm perjalanan tue. sori lah aku x amek gambo pemandangan tue pulak. hehehehee...
ini gambo kami dah sampai ke jeti Langkawi. masa nie kami sedang menunggu abg Rizal. dia nie owg yg bertanggungjawab menjaga kami selama kami di Langkawi.
abg Rizal jemput kami, kami terus pergi apartment yg telah di sediakan. mmg selesa lah apartment tue. berbaloilah dengan harganya, nak sewa hotel..adessss....MAHAL!! Bila dah siap letak beg masing..kami terus jalankan aktiviti kami. tempat yg pertama kami pergi ialah Makam Mahsuri.
atas nie perigi Mahsuri kalau korang nak tahu.

ini rumah Sri Tama..jiran nye si Mahsuri. betul2 depan rumah Mahsuri.
Lepas tue kami terus ke Galeri Mahathir. Perasan betul la awek tue. anak sapa lah la tue? hehehehehe... dah habis pusing keliling galeri tue kami pulang ke apartment.
ini adalah hari yg ke 2 dlm sejarah kami ke Langkawi. pagi2 lagi kami nak pergi Jln ke Pulau2. memandangkan cuaca x berapa elok. hujan pulak pagi tue... kami ambil keputusan tukar plan. last2 kami pergi ke Beras Terbakar.
ini lah beras terbakar tue.
Cuaca pun dah ok...kami pun terus pergi ke Jeti untuk naik bot yg kami sewa untuk pergi ke Pulau2.

tgk muka adam... x takut dia bila naik bot. aku pakaikan dia Life Jacket kat dia. naseb bek dia nak pakai. kalau x..ssh gak aku.
Tempat yg pertama kami tuju ialah Pulau Dayang Bunting. Aku pun amek la kesempatan untuk mandi kat situ. mmg best!! time tue aku mandi di kolam untuk kanak2. nak bawak adam mandi kat tempat dlm aku x berani. tgk air dia..Ya Allah dalam nyer!!

bwh nie gambo adam bersama PEMINAT dia!! huhuhuhuhu... aku rasa owg nie owg Taiwan la. ckp dia len mcm.. dia tgk adam mandi terus dia terjun dlm kolam tue semata2 nak pelok adam dan amek gambo. aku pun pe lagi snap la gambo adam bersama peminta dia tue.
lepas 1 jam... kami tuju ke Pulau len. nama pulau tue aku x tahu lah. hehehehe... kami singgah pun x lama. boring la pulak. igt nak mandi pantai kat pulau tue. tapi dah panas jegang! sampai situ mmg matahahari tepacak kat atas kepala. x nak lah aku!! hitam pulak adam nanti. lepas tue kami pergi tempat bayang HELANG tue. x amek gambo pun... kalau x blh tunjuk kat korang kan?
ini aku kat ATLANTIK..heheheh. acah mak enon..aku kat Under Water World.
muka keletihan. Byk betul ikan yg comey2. rugi sape dah sampai Langkawi x singgah sini.
muka supra poyo! hehehehe..
Balik dari situ kami pergi ke Porta Malai..ini tempat kapal2 persiaran berlabuh.


Hari pun dah senja... kami x balik apartment lagi masa tue. kami terus pergi makan...kang dah balik rasa mls pulak nak kuar. alang2 kuar terus la pergi makan dulu sebelum blk.

bwh nie muka owg kelaparan!! tgk muka adam tue x leh tahan tue. Lapor betul dia!!
Ini hari yg ke 3 dlm sejarah... kami pagi dah kuar. pergi sarap jap pastu terus ke Cable Car.
masa menunggu wan beli tiket.
ini pemandangan dari atas. nampak x yg gambo bintik kecik2 tue? itu lah kapar layar.
gambo di dlm Cable Car. aku tgk adam x takut langsung. Bgs lah adam nie!!

bwh nie ganbo kami kat atas puncak dlm ketinggian 710 kilometer.
yg nie mmg aku x pergi. bukan takut..cuma x larat je. sbb kan dukung adam.. yg sampai sana kerol, adik dan ayh aku je yg pergi.
ini kami tgh nak turun.tgk muka adam.... sukanya dia!!
kalau korang nak tahu kat situ ada mcm zoo kecik la. untuk tidak membuang masa, kami pun lepak la situ jap. melayankan si adam dgn kak nana dia.
sempat gak tuh aku, supra dan adam men kayuh sampan. x mhl la nak sewa...cuma RM10.00 tuk 15 minit.
ini gambo kami nak pergi makan mlm. Lpeas tue kami pergi ke Pantai Chenang.
yg nih shoping time!! nie kami kat Idaman Suri. Ya Allah rambang tul mata. kalau bwk duit byk2 nie mau x cukup ruang nak letak dlm kete. silap hari bulan campak je beg baju dlm laut. hehehehehe...
ini gambo dekat jeti

feri nih la kami naik nak blk ke Kuala Perlis nanti.
kat Padang Besar..

Muka adam di pagi hari..hari yg terakhir di Kedah. Yg aku x tahan nak gelak tue kan bila aku kata nak amek gambo. dia punyer senyummmm..comey sungguh. lagi2 ada air liur basi! hahahahaa...



mengigit dan menghisap barang itu lah hobi dia!!
yg nie kami di perhentian Sg. Perak. singgah lunch kejap.. kami sampai Rawang pukul 5.30 ptg.
adam kalau dpt minum air ais... air kita boleh habissss..
sekian saje citer perjalanan aku semasa bercuti. hope lepas nih kami dapat bercuti lagi.

'jom cuti2 1 Malaysia!!'

9 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

bestnyer..dpt jalan2 langkawi satu family..dh 2 kali ke langkawi tp tk pernah lagi naik bot lompat2 pulau tuh..mesti syok kan dpt berendam dlm kolam mandi tuh=D..

adam pon semakin cumei..suka tgk gmbar senyum die..hehe

p/s: klu rajin jemputla join 'your best vacation moment contest' anjuran mama Zara..bg sokongan kat kawan2..ekekeke..

mYpRecious said...

syoknye pegi langkawi.. saya dah sampai sane 4 kali kut.. tp dah pegi bape kali pon tetap tak puas, sbb langkawi ni mmg best.. Ade rezeki insyaallah boleh pegi sane lagi..

=)

DYLA said...

jelesnya tgk smua gambar2 ni....

erm.... ni yg nak gi langkawi lagi ni!

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~lily @ mama zara~

mmg syok giler.... igt nti nak pegi lagi. tapi tggu la adam dah besor skt.

adam kalau dia senyum mmg hensem kan?

hehehehehe.... zara pun ape kurang nyer. cun habissss.naseb bek zara kakak. kalau x leh jadi besan. hehehehe

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~mYpRecious~

jeles? hahahahaha... best g langkawi. pergi jgn x pergi!!

tapi kena bwk duit byk2 taw. lagi2 kalau dah msk kedai Idaman Suri..rabak poket!!

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~DYLA~

best dyla... pergi la. pasti seronok. jgn lp bwk duit lebih taw. x best kalau x shoping kalau g sana!

pastu amek gambo byk2 mcm kami. hehehehee...nek lenguh ketiak tukang amek gambo!!

hehehehehe..

Tie said...

Amboi....seronoknya jenjalan..

Macam2 tempat pergi, atlantik pun ada !! Uwaaakakakaka.....

Baby Adam pun ada peminat ! Taiwan ke korean ? Kak tie minat pada korean pulak ! hi hi..

Blog kak tie satu lagi -

http://kayteeze.wordpress.com

Yatie said...

best nyer dier g langkawi

Abg Din said...

napela di bakar beras tu...

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣