♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Monday, October 12, 2009

..:: 5 tips hadapi PERPISAHAN::..


Haaa..yg nih sesuai tok owg yg kecewaaaaa.... x kisah la yg dah kawen ke belom kawen..dua2 sesuai!!

Walau ape pun alasan mengapa korang berpisah dgn sahabat ker..pakwe ke...makwe ker...suami ker..isteri ker...pastikan ia tidak menghalang korang untuk bangkit semula untuk teruskan kehidupan. maybe ada yg mengatakan ia agak 'sukar', lebih2 lagi lagi pada ikatan yg agk lama terjalin. namun korang harus berani berhadapan dengan kenyataan bahawa korang tidak mampu untuk teruskan lagi hubungan itu!!




so...

kat cini aku bg korang tips yg bgs korang guna pakai...mudah-mudahan lps nih korang tahu bagaimana nak buat lps nih. aminnnn...

1. Ambil masa untuk menyesuaikan diri.
Jika korang masih baru berpisah, jgn terburu2 untuk cari pengganti dia. sebaiknye korang tenangkan fikiran dulu demi menyesuaikan diri dgn situasi baru. (kang dah tersalah pilih lak. coz x nak org ejek korang x ada pasangan hidup. adesss...)

2. Jadikan pengajaran
Adakah perpisahan ini terjadi oleh disebabkan korang? atau dia? korang harus renungkannya!! korang harus mencari keputusan bagi persoalan itu sebelum korang mengambil untuk mencari pasangan baru. (x nak la couple putus...couple putusssss...sakit OOoooo)

3. Berkongsi bersama kawan-kawan
Jangan pendam masalah ini. cari kawan tuk meluahkan perasaan. jgn sesekali ambil brg2 yg terlarang. (igt tu!!!...igt TUHAN lagi bagus....)

4. Bersedih berpada-pada
Perpisahan mmg sedih giler...tul x? so nak bersedih tuh berpada-padala...korang tentu merasakan seolah-olah diri korang tidak diperlukan dan dibuang. no..no..no..jgn fikir mcm tuh. x bek tau...!! sape kata korang tidak diperlukan?? (masih ada lagi org yg sayang....)

5. Tiada istilah 'SERIK'
Setelah korang berada dlm situasi mcm ginih....jgn ragu2 tuk mencari pasangan baru. Jgn segan untuk meminta pendapat dan pandangan dari individu terdekat dengan korang.

nasihat dari aku...
Pastikan kesilapan lalu tidak akan berulang lagi. korang belajarla dari pengalaman lalu. insyaallah....


6 comments:

MissNera said...

hehehe..
entry2 akak akhir2 mmg kena kat sya la... huhuhu
anyway thanks kak as

mamaelly said...

hehehe bagus2...

tips..

tp elly tak de la kecewa2 dah...bahagia bersama suami tercinta..

salam perkenalan..

heheh cam ne wat layout 3 column ek..

Putra Al-Maliki said...

entri nie berkaitan dengan saya.. kami berkawan dengan cukup baek sekali..tetibe je die menjauhkan diri dari saya.. dia kata saya terlalu baek, x layak utk die... salah ke saya untuk memiliki dan dimiliki... sampai bila saya harus bersendirian... saya pun ade hati dan perasaan... =)

Alimaz-Kembara Terasing said...

hehehe tips yg bagus,...tapi aku tak sanggup berpisah..

arnamee said...

Salam akak.

yg kuat selalunya no.5, tu ramai yg single tapi skandel byk. "serik" la jawapannya. huhu

Nur Hazlin said...

huhu .. tau tau je . haha
couple putus couple putus dah biase dahh . hehe . tapi mmg sakit sangaattt .

thanks for the tips :)

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣