♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Thursday, January 5, 2012

☺mcm² hal masa cuti berpantang☺

..assalamualaikum..

Selamat Petang! 

masa kina pantang hari tue mmg kina tension kejap...mcm² hal dtg. Tapi bukan pasal rumah tangga la.. tapi pasal work!!!

kan kina ada citer sebelum ni yg kina nak cuti bersalin susah. kejap kata ada yg nak gantikan la..kejap kata x de la. sampaikan esk nak cuti pun masih x tahu lagi. Dalam hati kina pikir "janji aku dah siapkan ape yg patut sebelum cuti.." pasal sape nak ganti sementara kina cuti tue pandai² la bos nak buat mcm ne. lagipun dia dah ckp jangan risau nanti tahulah dia nak suruh sape.

Alih²... korang tahu tak sape yg buat kerja kina? kerani lain dan anak pakcik pegawai yg buat. itu kina dah lega la kan. tapi mcm² hal jadinya. system payroll dah lari.. systems invoice pun problem x blh nak copy dlm disket. tak jumpa itu ini la... padahal kina dah letak 1 folder khas lagi. itu pun x blh buat kerja. 

Naseb baik kerani branch lain tue dtg, kina rasa lega masa tue. kiranya kerja kina dah siap la sikit. Yg kina rasa marah dan tension kan. ada ke patut si pakcik tue suruh kina dtg opis masa kina pantang 23 hari.!!! 

giler ke ape???? 

org x hbs pantang lagi dah suruh buat kerja!!

masalahnye HQ x de pun call kina dtg kerja..bos kina pun x. ini dia suka² je nak perintah kina buat kerja. Lagi kina mrh kan..dia mcm paksa kina taw. sampaikan dia sanggup citer dkt bos lain yg dia ada nampak kina pergi shopping pastu dia siap tegur kina lagi suruh dtg kerja. dia kata kina siap ckp kina x dpt tolong. Pastu dia ckp lagi kat bos tue yg kina nie jln blh buat kerja dtg opis x blh!!

GILERRRRR!!

kurang SOPAN tul la itu org!!!

hati kina mendidih je bila dengar pasal nie taw! utk kepastian kina call bos tue. bos tue ckp jgn risau..dia tahu perangai pakcik tue mcm ne. jgn amek hati katanya. (sebenarnya pakcik tue pakcik dia...nak cover la tue!!)

Bukan kina x nak tolong... mmg x blh nak tolong. ajar guna tepon blh la. ini nak naik tangga lagi la..nak turun la. kang bentan kang dia nak tanggungjawab? mcm bini dia x pernah pantang je!! x kan x tahuuuu. lain la dia tue budak 18 tahun..nie dah 60 lebih da...da ada cucu dah. itu yg kina geram tue....

ada tue kina dengar ada org sampai  tumpah darah pun ada taw. siap rahim kena buang lagi kalau dah bentan. kina tak nak la jadi pape kat kina. kalau dah jadi mcm tue kina nak jadi ape lepas ni. dia sedap la x pening pale buat kerja. tapi kina??

x patut betul kan?

ini bila kina msk kerja nie dia buat mcm x de pape je taw! kalau korang jadi kina la kan. korang nak tanya pasal nie ke tak kat dia sendiri? blh tahu dia jawab ape kan? 

nie betul² kina tanya pendapat korang. kalau x payah tanya ape alasan korang kenapa x payah.

TOLONG YEW!


12 comments:

munna said...

mmg giler lah pakcik tu...biarlah kina ..toksah di layan...

intan_blur said...

ya betul..memang giler pakcik tuh...
xpyh tny..nnt lagi sakit hati

sarah mohamad said...

Memang tak patut. Kalau ada apa2 bukan pakcik tu yang tanggung tapi diri sendiri kan. Ishhh!

Anamarza said...

senyap je, klau tanya nanti makin buat sakit hati kita juga yg stress

MaryaYusof said...

Salam, sabar jelh Kina... mcm tulah kite yg kerja mkn gaji ni... sy yg dgr pun geram.. mcm takde hati perut pulak.. Salam kenal & follow di sini~

sue zainun said...

hurmmm awatnya pelik beno perangai pakcik tu..hihhhh..
xper biarkan jelah..org yg mcmnie susah kalau dilayan..ntah apa pulak direpekkannya nanti..hehe..tp mmg xptt la panggil msk keje ms tgh pantang..kejam2..

adex-aieda said...

dah bersalin eik....syokla dah dpt sepasang.......tahniah ye....

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

Dalila Hamid said...

sabar la ye

kakyong said...

kalo kakyong, kakyong bo layan jer. janji kita buat kerja siap & bos puashati... & yg penting kita tak buat salah pun.. bukan hak dia nak suruh kina dtg kerja dlm masa kina dlm tempoh cuti bersalin.. sbb dah termaktub itu hak pekerja wanita utk dpt cuti bersalin selama 60 hari...

shiori_LA said...

kina tahniah ye dapat anak perempuan...betul tekaan akak dulu.....
btw birthday marissa sama dengan akak la...hehehe 1 november...

aien sara said...

ko sabo tau.....

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣