♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Monday, January 30, 2012

☺Habis Baju Baby☺

..assalamualaikum..

Semalam kina bangun agak lewat sikit. Maklumlah hari Ahad kan...time tue lah dapat bangun lambat. Kina pun lambat la basuh baju. Kebetulan ada kawan kina bagi baju baby dia yg dah x pakai lagi. Baju pun masih baru dan baru pakai beberapa kali sebab baby dia cepat montel..so mana baju yg dia beli new born semua dah x muat. ape lagi dia kasi lah dekat hannah. Kina nie kalau org bagi..kina amek je. Rezeki kan...wat pe nak tolak. 

yew x?

Berbalik citer pasal baju tadi tue kan.. Kebetulan ptg semalam hujan gerimis. Dah tentu baju baby x kering. Dan..dan lak pekerja umah asuhan kanak² sebelah rumah bakar sampah. Nak berbulu hati kina ni taw!!! Habis semua baju baby bau asap. Dah tahu ada baju kat belakang tu jgn la bakar sampah. tunggulah kina x de dekat rumah...mcm x de hari lain la... banyak² hari kan hari ahad jugak dia nak bakar sampah. dah la kina hari tue je basuh baju banyak. 

menyirap tahap gaban dah taw ptg semalam. ikutkan hati kina je sound dorang semalam. Tapi hati masih sabar lagi... naseb bek taw!! kalau tak mesti mkn dalam dorang punyer hati.

Tapi lepas nie kalau jadi mcm tue jugak kina kena sound jugak la kan? Janganah pikir diri sendiri je. Kena lah tgk² skt jiran².  

Terpaksalah kina spray baju² tue dgn febrezz..kalau x hilang jugak kena cuci balik la baju tue. 

urrrmmmmm...

p/s: hannah demam dah 2 hari...demam nak besar la kot. Mintak² la hannah cpt sembuh...amin.

4 comments:

sue zainun said...

hannah demam..hmmm moga cepat sembuh..

Salina@IbuAqil said...

Alahai!! X ada otak nyer jiran.. Sabar je lah..
Hanna get well soon sayang.. ;)

kakyong said...

kakyong memang tak suka kalo ade jjiran2 yg buat pembakaran terbuka ni.. sbb asap & debu2 hasil bakar tu akan berterbangan.. buat kotor laman jer..

aien sara said...

sian ko as...sbr k..camtu la karenah idup berjiran...

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣