♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Tuesday, August 9, 2011

☺BABYku.... puasa ke-9 hari nie☺

..assalamualaikum..

Lama jugakkan kina x update...? sebenarnya bukan x nak update. bukan x ada masa..cuma kina x ade idea.  Sebab bulan pose nie kepala mcm blur² je kina rasa. Tapi bab BW rajin pulak kali nie. kina byk bg komen dari biasa.... 

So..tunggujelah kedatangan kina kat blOg korang. Mana yg kina sempat singgah kina singgah. Bukan selalu rajin mcm nie. huhuhuhu

Hari nie dah 9 hari baby kina dan kina berpuasa... Al-hamdulillah kandungan kina x de pape kot. Ingatkan bila pose dia baby tidur je kan..rupanya aktif lak dia dlm perut nie. menendang² lah dia... mmg sonok je bila rasa tendangan tue. huhuhuhu... 

Tapi... 

kalau takat adik adam je tendang kina x pe...(tendang² manja) nie dengan adam² sekali tendang² kina (tendang² otomen). adussss.... mmg dia lasak sekarang nie. sabo jelah..nak marah sgt kang terbatal lak pose. kalau x marah kang lagi dia buat.  

urrrmmmm.....

Kalau dia dah lebih sangat kena jugak cubit dari kina. Tangan kina nie cepat je taw nak cubit dia...ada tue sampai biru peha dia. Bila tukar pempes dia baru kina nampak. Kecian pulak rasanya..sampaikan mama kina pun dah sound kina... kalau nak cubit adam jgn la sampai lebam². Kecian dia...

aduhhhh... 

p/s: semalam kina ada terbaca 1 blOg nie..dah tak igt sape yg tulis. kina tertarik pasal isu nie...
"Adakah kamu memulas telinga kanak-kanak? Jika ya...baik hentikan..sebab dengan memulas telinga kanak-kanak tidak akan mengurangkan kedegilan atau kenakalan kanak-kanak itu malah menambahkan lagi kenakalan dia. Jadi baik hentikan....SEGERA!!!!"
dan terbaru kina dpt kat FB kina kan..
AWAS!!!!! Pemberian CD percuma yang bertajuk AHMAD'S DREAM motifnya untuk memurtadkan orang melayu ISLAM!!!! Watak lakonan oleh orang melayu yang berjaya dimurtadkan....Sebarkan kalau sayangkan ISLAM!!! Bahayanya kartun POKEMON. bermaksud' SAYA YAHUDI'. PIKACHU bermaksud ' JADILAH ORANG YAHUDI'. CHARMANDER bermaksud 'ALLAH ITU LEMAH'. (NAUZUBILLAH). 
 Jadi tolong Copy & Paste kepada semua umat islam yang baik jdikan panduan dan yang kurang baik jadikan ikhtibar.....

NAUZUBBILLAHMINZALLIK...

6 comments:

LYAfrina said...

salam kina..hrp kina & baby terus sihat... :-)

yer... mama lya selalu psan kat ank2 supaya jgn sesekali memulas tlinga anak.. sbb ianya bkait dgn urat kat situ y mbuatkan ank akn jd bertambah degil.. dan ada dlm hadith rasul rasanya... mgikut cara rasul didik anak..salah satunya, x memulas telinga ank.. kalo nk ajar..ambik dlm 2-3 batang lidi.. sbb lidi tu mdh lentur & moga ank kt pon mdh dilentur..

munna said...

mcm2 cara org nak menyesatkan org islam....

lia said...

sama la org kat cni.... spnjng Ramadhan ni mmg kering idea, sekering tekak ku ini ku3

bonda dadif aka akish said...

kengkadang ade gak pulas telinge hadif adam...

=)

zaidah said...

alhamdulillah anak2 zai tak suka tengok citer2 berkenaan...dia suka tengok citer boboi boy n upin ipin

eB ezrin said...

rindunyer nk preggy lagi.. tapi apakan daya... alhamdulillah rezki allah bagi dua :)

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣