♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Wednesday, July 7, 2010

..::kina nak bagi HADIAH MISTERI..cepat...cepat..cepat..!!!::..

::salam::

selamat hari rabu kawan2...korang sehat ke hari nie? kina sht jerk....adam je lah yg x sembuh lagi. hari nie hari yg ke 3 dia demam campak. 

malam tadi adam x boleh nak tido sgt. merengek jer...mcm-mcm pesen dia tidor. yg x boleh bla dia tidor menonggeng sampai pagi. cian dia kan? mesti sakit.... mkn ubat x nak. dulu masa dia baby lagi x takut mkn ubat. skrg nie dah berakal....susah tul....

kina bukannya ape...kina risau kalau dia x mkn ubat. takut lain lak jadinya. kina ada baca info dari armouris demam campak boleh mengakibatkan kematian. adessss..

terus kina risau nie!! alamakkkkkk.....mcm ne nie yew?? risau giler kina nih. 

ada pertua x mcm mane nak bg ubat kat adam?

cadangn dari korang amat kina perlukan ketika ini. kalau boleh ada ape2 pertua lagi tak mcm ner nak mengurangkan kesakitan dan memendekkan (hari) demam campak tue.

pagi tadi nak pergi kerja kina sempatlah amek gambo dia sikit. 
layannnnnn...
terukkan demam dia? semalam kecik2 jer bintik merah kat muka dia. pagi nie.....adessssss.
yg kat bawah nie lak muka adam time dia hepi 

yg nie muka adam time sakit


yang ini muka adam time tidor


yg nie x boleh blaaaaaa....
v
v
v
v
v
rasa2 korang muka nie nak cakap muka time ape?

kalau betul jawapan korang...kina bg HADIAH MISTERI.

tarikh tutup : 17.07.2010

cepat...cepat...cepat!!!!

p/s: pemenang kina pilih yg paling tepat dan yg paling awal jawab. 

26 comments:

mrs.ecam said...

aku nk bg petua....bg die minum air klapa...biar campak tu kuo sume...klu die kuo sket2 lmbt la baiknyer...heeee

nk teka gak..adam ckp "apela mama ni asyik amik gambo adam jek...bosan tau jd model mama" ngeh3

adda said...

alolo siannya adam.. kena campak ker? dulu syafi pn ada kena gak, make sure jgn kena air ujan nanti takut bentan. kalau gatal sgt boleh letak bedak sejuk utk kurangkan gatal.. kasi adam minum air kelapa sket supaya semua campak keluar ok..

nak jawab gambar tu.. rasanya adam tgh pujuk ibu dia jenjalan gi supermarket tu..

Mak Su said...

beri minum air kelapa, budak2 memang payah nak mkn ubat, huhuhu, cuba masukkan dalam susu dia.

tekaan: muka pelik tengok aksi maradona bila argentina kalah kepada jerman

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~mrs.ecam~

terima kasih bg cadangan.huhuhuhuhu..

ada gak kina dgr pasal air kelapa tue.

:> penyertaan anda diterima!

tgu jawapannya pada 18.07.2010 nie.

Miss Izah Mohamed said...

alahai.. siannye.. get well soon...

[noriza] said...

betul2 bagi minum air kelapa..dan bacakan ayat-ayat penyembuh (syifa') boleh cari kat web darussyifa'


adam kata: " adam tak nak makan ubat la mama..tak sedap! "

Mak Su said...

huhuhu, tadi dah komen, tapi failed rasanya... tulis balik.

beri minum air kelapa, budak2 memang payah nak mkn ubat, huhuhu, cuba masukkan dalam susu dia.

tekaan: muka pelik tengok aksi maradona bila argentina kalah kepada jerman

mummy alesya said...

muka time merengek kot...ke nak mintak sesuatu

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~adda~

owh..kena air hujan x leh yew? ok2..akan kina pastikan adam x kena air hujan.

;> pernyertaan anda diterima. ntikan keputusannya pada 18.07.2010.

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~mak su~

kina dah cuba yg itu. last2 dia rasa susu dia rasa lain. terus takut nak minum susu.

lagi mak sue? ada cadangan lain?

:> tq...nti result nya!!

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~miss izah mohamed~

terima kasih miss izah...muahhhhh!!

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~mummy alesya~

nantikan jawapannyer!!

NICK IRFAN said...

la..sian adam eh! dia demam campak kan? x pe klik ke? sian giler sy tgk sbb sy pun pnh kna jgk..

rasanya adam nak bersin ko sbb tu dia buat muka mcm tu? hehe

Adyshariz said...

okay.. bagi minum air kelapa tapi jgn campor ngan obat antibiotik, mandikan dgn air daun belimbing buluh buat hilang gatal badan dan letakkan daun bamboo kat tmpt tidur dia, jgn kene hujan anak tu, nanti campak dia lagi banyak, kalau nk mengoreng ikan/ayam.. bawah anak tu jauh2.. sapukan krim calamite satu badan tuk keringkan cmpak tu.he..he..smua ni aisha wat kat hariz, alhamdulillah ok la jugak..sian adam, beso cmpak tu..

rasanya adam tgh wat muka tak pueh hati sb x dapat tgk kartun..kan adam..

atty's said...

siannya ..adam semoga cepat sehat ye..
jangan kena ujan..kalo nak cepat ilang parut jgn makan kicap

::Mamalyna:: said...

ciannyer adam, harap cepat sembuh.. ambik pucuk jambu batu, blend ngan air pehtu tepek2 kat badan adam, ia bleh ilangkan rasa gatal

Dalam gambo tue, adam tengah nak uk..uk(berak)..ehhehe

Honey said...

Biasa nyer orang kate bagi minum air kelapa muda ...

Muka tu cam muka semasa nak bersin jer ...

shiori_LA said...

kina kalau demam campak memang kena bagi minum air kelapa atau mandikan dia dengan air kelapa la...memang kesian kalau bebudak kena demam nih kan.....semoga adam cepat sembuh ye...satu lagi carik daun yang selalu ada kat kuil india tu...daun apa nama akak tak ingat la....tapi kalau pegi kuil india tanya dia daun untuk ubat campak dia akan bagi daun nih...cuci bersih2 then bila dah kering sikit bagi dia tido atas daun tu..petua orang tua2 la..akak pernah cuba insya'Allah....cuba la ye...


nak teka gak muka adam tuh....
jawapan....anak tengah meneran uk uk atau berak..hahaha

NICK IRFAN said...

eh! bila akak nk kasi thu jawapannyer??? hehe ade hadiah x klu teka btol?

BUNGA said...

ala..siannya adam.. x taula nak bg apa sebab saya blm ada pengalaman anak kena mcm ni.. mudah2an cepat sembuh yer adam :)

nak tekala.. agaknya adam ckp.
'mama, adam nak camera ni..mama ni asik amek gmbr adam jer.. meh sini adam amek gmbr mama pulak..' heheheee..

lily azliyana @ mama zara said...

alahai..kena demam campak ker rupenys si adam..penuh gak cmpak die..Zara dl kena masa kecik jugak tp tk ingat mcm mane bg die ubat..mase die kena tu pon tk berapa teruk.

nway,psl teka muka adam tu..agaknye adam tgh nak beyak ke mummy amik gmbar..kekekeke

umminabilah said...

salam...emm bg mnum air kelapa...air hujan x leh kena...

rasenye tu muka bru bgun tdo tuh...hehehe

Ju@Lucky^Mummy said...

Dulu masa abang amir kena demam campak, mak tak bagi menggoreng dalam umah. kalo terbau nanti boleh tambah merah2..

Jawapan contest Adam tengah buat pe..Adam tengah tension tu kot.. Mama amik remote. Nak tengok Ceria la..

intanurulfateha said...

tengah bery huhuhu

semoga adam cpt smbuh! ;)

hans said...

rasa2 waktu tengah meneran tu
hehehe

armouris said...

info tentang demam campak di SIHAT SELALU - Demam Campak Berjangkit

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣