♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Wednesday, June 30, 2010

adam dan besday girl (mak enOn)

::salam::

Lega kerja opis semua dah siap. barulah boleh update blog...... kalau x..kina just g blog kawan2 jer. nak update mmg x sampat giler. hari nie kina nak citer pasal kina balik kampung sambut besday anak buah kina yg namanya nana (mak enon)... 

patutnya besday mak enon pada 21hb June 2010 hari tuh..disebabkan time tue  hari biasa, abg kina pun sambut ler besday mak enon hari sabtu mlm dekat umah nenek kina. ini atas permintaan mak enon itu sendiri. dia ckp ape dia abg kina.."papa..kakak nak wat besday kat umah onyang la...dah lama x balik umah onyang"..padahal baru je balik dari rumah onyang dia taw...mmmm...naseb bek besday girl punyer permintaan. huhuhuhuhu..abg kina pun ikutkan jelah ckp mak enon tue.

kina ada amek gambO masa besday mak enon tue...jOm layannnnnn...

(masa nie adam nak pulak pakai topi tue...naseb bek cukup2 jer! kalau x... mama adam pun nak jgk!!)

(ini muka mama adam terlebih2 senyum)

lain lak kina tgk  muka kina time nih....huhuhuhuh...
(ini mak tam kina..yg dia dia pegang tu adik mak enon..iman namanya)

(nampak x merah2 dkt dahi iman? itu kina lah yg buat.....)

citernyer mcm nie...ptg tue kina bwk iman g depan tgk budak2 main bola. kina pasan ada nyamuk gigit...kina rasa dah terbanglah nyamuk tu..rupanya2...nyamuk tue gigit lagi. kita nak tepuk jer...nyamuk tu dah terbang. tup...tup...msk je dlm umah. naaaaaaa.....tiga bintat kat muka iman. adesssss.....

cian iman......dah kureng encem mlm tue. tue yg muka seposen je tuh!!


atas nie ialah makanan pada mlm tue...menu utaman mee hon sup (betul ke eja mee hon tue?) bantai je lah..huhuhuhu... pastu mee hon goreng dan mcm2 lagi. kang nak disebut semua menjejeh air liur kina..maklumla...ganti pose hari nie. (sabar kina sabar....!!)


kina masa nie tengokkan je gelagat adam...1st time dia g besday party ni. masa besday dia x mcm nie..lagipun time tue dia kecik lagi..x tahu ape2 pun.. (mcmlah adam dah besarkan time nie??)

selalunya adam mana mau pakai topi..mlm tue nak pulak dia pakai. kina rasa dia pakai sebab yg baya2 dia semua pakai..itu yg dia nak tue. kalau tak....harammmmmmmm...

(masa nie susah betul nak kumpul yg kecik2 nie bergambo...yg x bOleh bla tue...ayah kina pun sekali menyelit. sabar je lah.....)

kina suka amek gamgo ramai2 mcm nie...kina nak kumpul byk2. nti bila dah besar kina nak kuarkan balik gambO2 nie dan tunjukkan pada dOrang. mesti value gambo nie tinggi kan masa tue?

(inilah kek mak enon......sOdapppppp) eh....kang kurang pahala pose kina hari nie!!

(time pOtong kek!!!)

time nie kina risau skt. adam tue mcm nak terkam jer kek mak enon...suspen2...tgk la. baju adam pun basah..basah sebab ape? sbb mengences jer!!! (maksud mengences tue org jawa ckp...air liur meleleh).

akhir sekali...tadaaaaaa....atok budak2 nie pun nak interprem gakkkkk.!! ini pun ada value gak nie kalau simpan... kina nak tunjukkan gambO nie bila budak2 tue dah besar nanti. masa tue ayah kina dan pak uda kina nie ada lagi ke tak kan?? panjangkanlah umur mereka berdua Ya Allah....aminnnnnn.

keesokannya kami dalam kul 11 pagi gerak g sungai buloh..ada sedara supra (hubby) kawen.. meriah gak la..yg paling gembira sekali adam... dia suka g kenduri2 kawen. sbb ape? dia nak tgk org main kOmpang. tapi ...x de lah pulOkkkk. pengantin just nikah dan makan beradab jer. adessss...dah adam melOpOng. sape2 ada nak kawen kat sini??? huhuhuhu..bOleh adam main kOmpang.

dah tak ada kOmpang rasa mcm sunyi jer majlis tu. yea tak?? neseb baik ada karaoke ..kalau tak lagi sunyi. ptg tue supra terus hantar mak bapak dia balik kampung. so kina pun balik la dengan ayah kina. Adam petang tue sampai rumah ayah kina jer dia terus tido. tak lama kemudian tetiba adam menangis. kina igt adam mengigau....rupanya menangis lain macam. dia menangis sambil mengamOk.. lama gak la pujOk dia.. x mau gak!! last2 kina bwk dia jumpa nenek yg duduk kat taman depan. nenek tue pandai tengOk2 skt. cian adam kina tgk masa tue. meronta2 dia mcm kena pukul. dah tue pulak badan adam kuat semacam bila kina cuba tahan dia dari meronta2 tue. rasa mcm nak nangis kina jer masa tue. 

bila nenek tue dah habis jampi...nenek tue bg tahu yg adam dah kena ganggu masa pergi umah org kawen tue. laaaa...patutla adam jadi mcm tue!! kemudian nenek tue suh adam minum air yg dia jampi tadi. lepas tue sikit2 adam pulih.... 

lepas nie kena lah berjaga2 bila nak pergi sesuatu tempat. dan beringat sebelum terkena!!
harap2 lepas nie adam x kena mcm tue lagi. 

aminnnnnn...

ayang anak mama!!!

2 comments:

Cik Amy said...

Meriahnya....

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~Cik Amy~

mmg meriah...harap majlis2 mcm nie selalu ada. mengeratkan silaturahim.

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣