♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Wednesday, May 5, 2010

Friendship award dari shiOri_LA

::salam::

lama x bukak blOg kina nih wehhh....rasa rindu teramat sangat. nie walaupun kina bz kina gagahkan jugak bukak blOg dan singah blOg beberapa sahabat yg telah ziarah kina sepanjang kina x berOnline. singgah punye singgah kina tersinggah ler blOg kak Shiori_LA nih. dia ada bg kina tag dan award.

ini lah tag dan award yg kina katakan tadi.



1. COPY AWARD INI MACAM DAPAT GRAMMY AWARD.
x dapat grammy award yg betOl2...dapat award macam dapat grammy award pun jadilahhhh...apapun kina dah copy  award nih kat entry kina nih.

2. BERITAHU SAPA DAN LINK PEMBERI AWARD INI:-
award nih pemberian kak shiori di alamat - http://shiorila.blogspot.com/

3. TAJUK POS KORANG MESTI ADA 5-FIVE ..KENA JAWAP 10 SOALAN - DAN SETIAP 1 DENGAN 5 JAWAPAN..WOWWW:-
tajuk pos mesti ada 5 ?? x paham lerrrr.... pepun kina x jawap  lah. kui..kui..kui..

4. 5 NAME THAT PEOPLE CALL YOU:-

1. kinakOyu - dikalangan bloggers and teman maya..hehehe..
2. as - kawan-kawan panggil..
3. kak as - mama, ayah, adik-adik, sepupu dan org yg bawah umur dari kina.
4. mak ngah - anak2 buah belah  panggil
5. mama - adam dan suami yg panggil..
6. nak jawab lagi leh? ... mak su..anak2 buah belah suami panggil

5. 5 IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE:-

1. 9 February - ulangtahun perkahwinan
2. 14 May- harilahir hubby
3. 2 Jan harilahir adam
4. 15 Aug harilahir diri sendiri
5. x de dah....

6.5 THING YOU DONE YESTERDAY:-

1. bangun pagi 
2. kejutkan adam dan papa dia
3. hantar adam g umah nenek dia
4. g kerja
5.jemput adam..balik kerja.. masak...kemas umah...tidor

7. FIVE WAYS TO BE HAPPY...

1. dapat duit $$$$ banyak dan x payah kerja
2. dapat beli kereta idaman (BMW)
3. dapat beli rumah besar...bayar cash $$$$$$
4. dapat tgk adam membesar dgn sht dan cerdik seperti anak2 yg lain
5. dapat beli barang yg kina teringin nak beli yg mahal2. (jam..handbeg..hp...)

 8. 5 FAVOURITES MOVIES:-

1. cerita-cerita animation - detective conan
2. cerita-cerita 3D - x der....
3. cerita-cerita fantasy - harry porter..
4. cerita-cerita kungfu dan aksi - jackie chan
5. cerita-cerita seram gak - mmg x suka tgk citer seram...

9.5 FAVOUFITES HOBBIES:-

1. kemas rumah..sbb ada budak kecik nama adam tue suka sepah umah. dah jadi 1 hobi...huhuhuh
2. memasak...
3. layari FB..buat biz kat FB...mula2 x suka FB...dah masyukkk jadi suka lak!
4. baca blOg
5. membaca....


10. 5 FAVOURITES PEOPLE:

1. suami
2. anak
3. mama ayah
4. adik beradik
5. kawan2

11. 5 FAVOURITE PLACES FOR VACATION:

1. nak pergi mekah tau umrah
2. nak pergi Pulau Redang..org kata kat situ cantik.
3. nak pergi panjat gunung KINABALU...dah gunung2 yg ada kat Malaysia.
4. nak pergi tempat yg ada salji
5. nak pergi SYURGA...

12. 5 REASON YOU ANSWER THE SURVEY:-

1. sebab kak Shiori yg bagi..bkn terpaksa. mmg suka!
2. sebab menambahkan keje yg sedia ada..huhuhuhuhu
3. dapat mengeratkan lagi tali persahabtan di alam maya ni (pinjam ayt akk)
4. rasa best sgt sbb jawab tag yg teramat lah panjang...(1st time)
5. lagi..x de lah. puas pikir.

dengan HATI yg amat BERBANGGA ini dengan rasminya KINA serahkan tugasan nih pada...seperti dibawah..sudikan lah ye...

13. 5 PERSON TO TAG...


mmm.....sape pun blh amek award nih....tapi dah amek bg tahu yew!!


9 comments:

azieazah said...

Kita sama. Dapat juga award dan tag macam ni. Seronok gak layan.

Dah buat pun...

sI tEDI said...

welkambek kina

NICK IRFAN said...

wah! dpt award ke kak! tahniah! hehe sy pun dpt gak...

Aby Umy said...

salam kenal dari http://aby-umy.blogspot.com/

kalau ada waktu mampir ya???

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~azieazah~

memang LAYANNNN....kui..kui..kui..

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~sI tEDI~

hehehe..aku tahu ko mesti rundu kat kina!! hehehehe

tq..tEDI

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~NICK IRFAN~

hai nick..windulah kat ko! sori lah x dtg singgah blOg kamu. akk bz sgt2!! pepun akk x lupe hantu2 ko nick!!

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~Aby Umy~

ok mas...beressssss!!

tetiba ckp indon!! adessss...

Aby Umy said...

makasih gan udah follow

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣