♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Monday, April 16, 2012

.:: Cerita Kina secara MARATON - Edisi Khas ::..

..assalamualaikum..

Punye la lama x bukak blOg...rupanya blogger design nya pun dah baru... jakun kina jap. Banyak tul kina ketinggalan. Lepas ni kina kena banyak kena follow balik mana yang kina ketinggalan. Rugi kalau x tahu....

Nama pun dah lama x update kan.. Jadinya banyak la cerita yang kina nak ceritakan kat sini. Untuk tidak buang masa. Ape kata korang follow je cerita kina nie One by One. Hope korang sudi la membacanya....

..:: Besday Qaliesya yang ke-1 Tahun ::.. 

Besday anak buah kina ni.. adik kina buat besday anak dia ni dekat rumah dia sendiri. Tetamu yang dijemput pun x de la ramai sgt. Walaupun x ramai tapi sambutannya amat meriah sekali.






kek ni sedap sesangat.... harga pun berpatutan. Rasa sekali pasti nak lagi. Kan best reti buat sendiri. hehehehehe... Majlis besday anak buah kina ni berakhir dalam jam 11 malam. Badan pun dah benat mata pun dah ngantuk kami pun balik la ke rumah masing². 

Semoga umur anak buah kina si Qaliesya nie dipanjangkan umur..dimurahkan rezeki dan menjadi anak yang Soleha dunia dan akhirat. Amin.

..:: Main Layang² kat Selayang-KepOng ::..

Asalnya kami dah janji dengan adam dah lama taw nak bawak dia main layang². Tapi masa tue cuaca asyik hujan je bila time hari Ahad. Kebetulan cuaca pun ok dan rezeki mak enOn a.k.a Nana (budak yang berbaju biru yang tembam kat bawah ni..) balik rumah mama kina kami pun bawak la dia sekali. 

masa ni mmg meriah...ramai giler org main layang². Bermacam² bentuk layang² ada kat situ. Macam pesta layang² pulak kina tengok.


kebetulan jugak kawan supra nak follow sekali... lagi meriahlah kami hari tue... Disebabkan kina yang pegang kemera..last² gambar sendiri x amek. So kiranya ni si Marrisa Hannah la wakil kina. hehehehe...


comel tak???



Korang pun kalau rasa x de idea nak pergi mana² bila time cuti² tue bawak la anak² korang pergi situ main layang². Kina nak bagi cadangan la..kalau nak main layang² tue baik beli kat kedai biasa. Kalau beli kat situ harga mahal dari biasa. 

Parking kereta pun mmg full je... so pandai² la korang cari parking bila sampai sana. Lagi satu... bawak tikar sekali yew. Larat ke kan nak bediri je bila ada kat situ. Lagi best kalau korang bawak bekal air dan makanan ringan. Rasa mcm pergi bekelah la masa tue...kan seronok!!!

..:: Pemergian Abg Kesayangan ke Negeri Orang ::..

Sedih tul kina masa ni... abg kina kena posting ke Labuan, Sabah pada awal bulan 
 3 hari tue, Asalnya abg kina mula² dulu dapat posting kat KL. Tapi dorang tolak sebab kos kehidupan kat KL terlalu tinggi. Dengan gaji dia yang x berapa nak tinggi  rasanya mmg payanh nak berdikari kat KL pada masa tu. Bila kali kedua untuk di postingkan tu kan kena tukar kat Labuan pulak. Mak aiii...jauhnya. Nak tolak dah x boleh da kan... Lagipun kalau abg kina pindah kat Labuan dia akan dinaikkan pangkat menjadi Sarjan.. Lepas tu pulak abg akan dibagi alaun yang tinggi lepas ni. Nak tak nak kena jugakla posting. Kata dia x lama....5 tahun jeekkkkkkkk!!!

mak aiiii...

5 tahunnnn??

lamanya...

lepas ni dapat jumpa dorang 1 tahun sekali la nampaknya. Nak buat mcm mana kan. dah tugas katanya. Sebelum ni abg kina kerja kat kem Ipoh je. Kalau balik hari pun hanya 3 jam je nak ke Rawang. Sakarang..... setahun sekali. Itu pun time raya je lah.

Sape x sedihkan bila berpisah dengan adik beradik dan family kan?

jOm layan gambar yang kina sempat ambik sebelum dorang naik kapal terbang.







masa dorang dah masuk ke balai berlepas tu...si mak enOn a.k.a nana meraung dia menangis. sebelum tu dia senyum² je..bila dah jauh dari kami baru dia start menangis. masa tu perasaan kina rasa sedih sangat nak melepaskan dorang pergi. Hanya Tuhan je yang tahu bertapa kina sedih nak berpisah dengan abg n family dia. 

Alhamdulillah dorang selamat sampai tepat pukul 8.30 malam.

..:: Majlis cukur jambul Marrisa Hannah ::..

Wah betul² cerita secara maraton ni... sudi baca lagi x? Thanks sebab masih sudi lagi baca cerita suka dan duka kina sepanjang ini.. sayang kOrang!!

Majlis ni baru je berlangsung 2 minggu yang lepas. Kina buat dekat kampung supra. Majlis mmg meriah sangat². Sambutan orang kampung sana mmg meriah dan mereka semua mmg peramah dan mesra. X rugi kina buat kat sana..Lagipun family kina pun semua datang masa tue. Lagi lah meriah majlis kina hari tue. 

Masa ni mata kina sakit pulak...lepas je kina cabut gigi garham hari tu terus kina kena sakit mata. Tuhan je yang tahu bertapa sakitnya mata kina. Mata kina ni x blh tgk cahaya masa tue. Sampai sekarang nie mata kina mcm ni. cuma dah x cepet la sekarang ni...


Yang ni cousin supra...dia tumpang majlis. Kebetulan kami buat kat kg dia pun tumpang sekali. Bertambah meriahlah majlis kina hari tue dipenuhi sanak saudara. Bukan selalu dapat kumpul ramai² mcm ni...sonok sgt²!!!






Yang ni adam tetiba nak melekat dengan kina... dia takut adik dia kena amek dengan orang. Biasalah kan...





Tengok mata kina..cemeh je. Walaupun sakit tapi kina tahan kan je masa ni. Kalau ikutkan kena pakai kaca mata hitam. Tapi ape orang cakap lak kan. Glamour la pulakkan...hehehehehe





Ini gambar Marrisa Hannah sebelum dia dibotakkan.... nak tgk tak dia botak??  kalau nak tengok..tunggu kina update gambar dia terbaru nanti.... x sempat pulak nak amek skrg ni.


ok la...ini saja cerita kina kali ni... kang citer panjang² kang korang mesti penat nak baca. tul tak? 

teima kasih sekali lagi coz sudi baca...

Jumpa lagi nanti!!



6 comments:

lia said...

touching lak baca anak tembam tu nanges kat airport...

LYAfrina said...

huhu..tu la..dh lama btul kina x update blog kan.. lps ni kna rajin2 smula update blog yer..

tp skali update.. penuh cwerita tu
:-)

munna said...

wah!...betul2 marathon ni ye kina...tapi seronok membacanya

ZaLina BLank said...

wah, pnjg melebar cite ko kali ni as. aku geram tenngok si mak en0n tu. tak ubah cm ank dara aku. hehehehe.

MrS. F!zA said...

unik nama marissa hannah..mcm nama penyanyi..ehehhe

intan_blur said...

yg tu anak lin ke..comel la..kim slm kat lin ye as..
amboiii..sekali 3 post ko belasah ye..

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣