♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Tuesday, December 8, 2009

..:: umah MAMA aku msk perompak!! ::..

Ahad baru2 nih aku g umh kwn 1 company aku kawen kat Kajang. aku excited nak pg sbb nak jumpa kwn2 lama yg keje 1 company dgn aku dulu. dorang semua dah benti kecuali aku, kak ida dagn si pengantin je yg lom benti lagi. kata dorang kami nih syg giler dgn company aku nih. tue pasal masih stay keje. adesss...syg ker? x gakkkk!! gambo kat bwk aksi si aDam menghisap tangan dia..


korang pasan x.... semua gambo adam kat atas..tangan dia kat mana?semua tangan msk mulot kan??adessssss... nak tumbuh gigi dah ker??


tgk muka supra kat bawah nih

*

*

*

*


muka mcm x puas hati je kan? masam jerk!! mana x masam... jln jem kat toll sg.besi. aku tya dia .."kenapa x guna Touch n Go tuh?" dia cakap... " tkt duit x cukup" hehehehehe....tue la kan, sape suh x top up kan?? padam muka dia...hehehehe

tgk adam.... dia pun nak bwk kete jgk!!...

kita mrh dia... dia senyum blk kat kita. x jadi nak mrh dia taw. bkn nye ape..ssh papa dia nak bwk kete kalau dah dia nak amek alih!! adesss.... aduhai ank aku sowang nih!

ini la kwn aku yg kawen tuh... nama pengantin WATIE... aku selalu panggil dia watie kajang je.. sbb dia clerk kajang. kalau aku 'as rawang'. hik..byk sgt clerk!! itu yg ada nama gelaran masing2!!

sori la gambo x ctk sgt... maklum la hp daun aku nih. masing2 hp canggih. aku jerk yg lama. x pe...syukur ape yg ada. huhuhuhuhu...

yg nih kakak yg paling aku syg!! dia dtg dari jauh nih... dari kuantan. TQ kak coz dtg cini. adk nak dtg cana entah bila. tunggu aDam da besor skt kot!!??

Yg nih anak kak sue " ain".. dulu aku panggil kak sue brickfields..skrg kak sue putrajaya lak!!
si ain nih senyap je dari dia dtg sampai lah nak blk. tapi aku suka tgk mata dia. ctk giler!!
aku x leh lama la kat umh watie..sbb mlm nti adk aku ada wat kenduri skt kat umh dia. nti lmbt smpai kang x kan trs nak mkn je kan?? (kalau ikt kan mmg nak mcm tuh siot.. !!)
yg nih...
muka
aDam
KELETIHAN!!
Bila aku dah nak sampai rawang adk aku lin suh aku singgah beli kek Cheese Bluberry yg 1kg nyer. mesti sedap kan..aku dah bayangkan dah bertapa sodap kek itu!! tapi hampeh jer taw...bila mkn jer... x de chesse nyer!! rupanya cheese nye kat belah atas jer!! igt dlm2 sekali ada cheese. x pun pekerja kek tuh mesti salah letak ebel!! adesss....
kek tuh sempena besday adk aku dan ayah aku. adk aku kerol yg ke 24 tahun..dan ayah aku lak yg ke 55 tahun.. hepi besday YB!! hikhikhik... itu nti dah leh msk persatuan YB..(yg boroi..yg buncit..) ~ jgn mrh yew YB!!
tgk aDam tuh... mesti dia tgk geram je tgk pak teh dan atOk dia tiup lilin tuh!!
ini lah kek Cheese Blurberry yg x de cheese tuh!!
ini lah gambo YB kita!!yg nih adik aku kerol... tetamu2 yg hadir dlm majlis mlm tuh...kul 11 mlm aku gerak la blk. si aDam dah x selesa...mata dah ngntok!! bila kami lalu dpn umh mama, adk aku amer panggil(kebetulan dia yg blk umh dulu). kami pun patah la balik... sampai umh amer ckp umh kena msk owg!! bila tgk keadaan umh... bersepah2!! tgk bilik mama lagi lah bersepah.. bila cek kat belakang...tingkap dah kena umpil. naseb bek x de menda yg hilang kecuali walet mama aku. mama leh x bwk g umh adk aku mlm tuh. adesss... mama kate dah repot semalam. dah x pasal2 kena denda RM110.00. cian mama!! (sori la x dpt nak amek gambo umh kena msk pencuri..dek kerana nak cepat msk umh..hp aku x bwk sekali .. tertinggal dlm kete)
hari isnin nyer citer lak!!
*
*
*
semalam aku x keje... aku cek mata kat GH. mmg tiap2 tahun aku ada appointment kat GH. mata aku ada problem skt.. skt?? adess... sebenarnya mata aku nih x de air mata!! punca nyer kecik2 aku suka menangis sambil gosok mata. nangis pun bkn kejap2...berjam2 baru benti!! tue sbb mata aku ada luka kat kornea dan mata tidak akan mengeluarkan air mata. skrg aku kena guna air mata palsu sampai bila2!! huk..huk..huk..
bila sampai je GH..mak aiiiii...byk nye la manusia yg skt mata!! time aku register. aku tgk nombor giliran baru 139 ..nak tggu lagi 88 owg lagi taw...dari kul 9.00 sampai la kul 1 baru dpt jmp Dokter!! adesss....

rasa mcm nak mrh pada owg yg msk umh aku tuh... rasa mcm nak marah je doc. tuh yg lmbt wat keje.. adessss!!!
sbo je lah!!!
p/s: kalau nak ank korang menangis TOLONG jgn biarkan dorang gosok mata. ia blh membawa kerosakkan mata sampai bila2. mata dah rosak susah nak ok mcm dulu...


9 comments:

"BuDaK kEciK" said...

uiyyooooooooooo...
bes r...
dpt tgk gmbr adammmmmmmmmmmmmmmmmmm...hehehe

Mak Su said...

nekad sungguh orang ja'at tu ek.... kayoler tu gamaknya gi cilok2 kat umah owang

Elyn said...

air mata palsu?? maknenyer kene selalu pakai eyedrop ke?? sorry kalo tye byk sgt.

Yatie said...

tak baik itu orang...suka curik...bbap nnt...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~Budak Kecik~

la yew ker? dtg argh cini selalu. leh tgk gambo adam lagi!!

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~mak su~

tue la pasal nyer mak su...kina mmg geram tul la dgn perompak tuh. naseb bek adk kina blk dia dah bla..kalu ada lagi mcm ner? perompak nih sanggup membunuh kalau dorang rasa diri dorang dah terancam!!

nanguzublillahminzalim....

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~elyn~

ha'ah Elyn, kina skrg kena guna eyedrop..menda tuh pun mukan murah taw..ia jenis pakai buang punye. bila dah bukak tube tuh..esk dah x leh guna. hanya 12 hrs je. esk pakai len nyer lak!!

so..elyn kalau nangis jgn gosok mata taw!! mata kina nih dah rosak x leh elok lagi. just bg eyedrop dan pastikan mata dlm keadaan sentiasa bersih dari kuman. sbb mata kina blh cpt msk kuman. coz x de air mata...huk..huk..huk..

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~yatie~

jgn babap!!! sepak laju2...mesti pale dia akan mereng seumor hidup!! baru padan muka dia!!

yaie kina dpt tahu dari jiran kina...ada mat gian dah blk dari U.. tue pasal byk kes pecah umh byk dah jadi... adesss

perhatian!!
maksud U = baru kuar pusat serenti.

Drama Mama said...

jahatnya pencuri tu. tapi apsal ur mama kena denda 100 tu eh?

eeeeee...bole eh takdak air mata? takutnya! taknak kasi irfan nangis banyak2 la camni. sebab bila ngnis gosok eh jadi cmtu?

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣