♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Friday, September 17, 2010

..:: citer pasal HARI RAYA!! ::..

::salam::

waaaaahhhhhhh...syoookkkk giler raya tahun ni!! syukur padamu Ya Allah...

tak tahu nak start citer pasal raya nie yg mana satu dulu... mmmmmm....byk sgt nak citer dan byk sgt gambar nak tempek. kina rasa korang pun mcm tue jugak. hari nie kina dah start keje..rasa mcm mls je nak keja pagi tadi. suami pun cuti lagi... kecian dia kena kemas rumah. x tahu la pe citer kat umah. balang kueh pun x basuh lagi..baju pun byk x basuh.. harap² dia rajin la hari nie. ngeeee~~~

mula² kina nak luahkan perasaan jap..pasal iklan tv3 tuh...korang ada tgk x? kalau x tgk lagi cari² lah kat you tube..tajuknya "iklan hari raya tv3".. pasti korang sekali tengok mcm biasa je. tapi ada sekali tengok dah perasan awal².... ada ke patut??? ada ke patit patut?? mcm ne iklan tue leh diluluskan oleh pihak penyiaran? naik heran kina.....adesss...harap lepas nie kejadian seperti ini x tidak berlaku lagi. tahu² lah kan.. org melayu kita nie amat sensitif kejadian seperti ini. DAN jgn biarkan pihak lain mengambil kesempatan terhadap kita org melayu + islam ni.

pasal arwah susilawati tue pulak..... masyaallah. ada lagi org yg kejam dalam dunia ni!!! kenapa boleh jadi sampai begitu? kina makin lama makin takut akan manusia zaman sekarang ni. sungguh kejammmmm!!! x de hati perut langsung dorang² nie...!!!! adakah sekarang zaman akhir zaman?? Allahualam.... hanya Allah yang maha mengetahui...semoga arwah roh Susilawati aman dan dia ditempatkan dikalangan org² yg beriman.
aminnnnn...

sob....sob..sob...

sedih jap.... 

berbalik citer pasal raya... jOm layan!!




gambo nie di ambil masa pagi raya hari tue. hensem tul tgk adam bila memakai baju melayu. selalunya dia x mo pakai ketayap tue. hari tue dia nak pulak... hensem tul anak mama!!!

inilah MAK dan BAPAK mertuaku!!! masa nie kami dah nak mulakan upacara bermaaf-maafan dan bersalam-salaman.

dan 

menangis-nangisan..
(betul ker ayat aku ne??kalau x betul tolong betulkan??)


lepas je upacara² di atas tue...sesi bergambo lak...

ini semua ank buah supra.... adam pun nak jugakkkkkk...

muka adam yang tomel loteh....(comel letih)..muka letih nak tido..pepun dia sporting hari tue. cayalah adam!!!!


ini anak buah supra yg pertama....

masa nie kami dah mula beraya..g umh adik mak supra. kami tgh tunggu kaum lelaki pergi sembahyang Jumaat. sambil² tue kina sempatlah amek gambo...layan yew....
adam time nie tgh jadi atomen nie...habis anak dara dorang kena belasah. konon dia jadi atomen yang lain² tue jadi raksasa. adesssss....

mulut kina x henti² kata "udah lah dammmmmmmm". adam buat dek jerrrrr.... adesssssss!!!

dah hbs dah beraya belah family supra.... meh sini kina tempek lak gambo beraya di belah family kina. ini mlm ke-3 kina kat umah nenek...

muka adam x leh blaaaa...penat giler agaknya mlm tue. tapi adam dasaaaaatttt..lepas amek gambo je dia jadi atomen balik. ngeee~~

kat bawah nie lak gambo raya ke-4....yg sebelh kina nie cousin kina yg paling rapat dgn kina. dulu kami kecik² keman-mana berkepit jer. sampai la sekarang...harap² anak² kami nanti akan rapat seperti kami berdua. kami sama baya...anak pun sama baya. cuma adam tua bulan je dgn anak dia.

konon time nie nak amek gambo berempat je lah..masing² nak dukung anak sendirilah..tapi yg lain² pun nak jugakkkkkkkkk... hantam sajalahhhhhh!!
dah puas beraya terlupa lak nak amek gambo banyak²... adessss...
x pelah..ini pun dah ok kot dari x de kan??

raya ke-5 kina x kemana-mana sgt. petang tue ayah kina ajak g putrajaya. x jauh pun...cuma 10 minit je dari rumah nenek. g sana semata² nak isi minyak....hehehehe... lepas isi minyak je ayah kina ajak jln² pusing putrajaya...jOm layan gambo yg sempat kina abadikan kat blOg kina nie....
gambo kat atas nie kebetulan ada kapal lalu...kina pun snap lah dari kapal tue dekat sampai la jauh meninggalkan kami kat jambatan nie.
dah habis daaaaaa......

x banyak sangat gambo kina sempat amek.... pepun terima kasih coz korang sudi baca blog kina lagi. kalau ada citer best...kina update lagi. salam sayang dari kina dan adam.

jumpa lagi!!!!

8 comments:

Sitisifir10 said...

kami pulak beraya di pantai...hehehehe

mamalieyna said...

selamat hari raya! ^_^

seronok ye beraya, tmbh seronok dpt snap2, ada la kenangan time flashback nnti..hehe..

kaler coklat?..suka sgt2..next2 year nk kaler pulak lah..hehe..

adam dh besar, encem!

NICK IRFAN said...

wah! meriahnyer raya akak ni! eh! akak x buat open house ker?

'NuReeN' said...

slamat hari raya.. meriah kan dpt kumpul ramai2.. ;)

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~Sitisifir10~

tepi pantai? pantai mn tue?? bestnyer!!

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~mamalieyna~

mmg ctk kan? tahun nie baju raya kaler ape tue??

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

~NICK IRFAN~

x buat dik..tapi sape² nak dtg umh..dtg jer. hari² open house

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

'NuReeN'

salam ...

mmg best...!! harap tahun depan dpt lagi bertemu hari raya.

aminnn..

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣