♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Monday, March 19, 2012

☺LAMA SUDAH....mcm² hal☺

..assalamualaikum..

hai korang semua.. LAMA SUDAH kina tak buka blOg ni. kina rasa rindu sangat². rindu pada korang sekali taw! Nak citer kat sini mmg panjang giler... sampai esk x hbs kalau nak ceritakan kat sini. Jadi...kina pendekkan je lah yew.

sebenarnya mcm nie...

start bulan 2 company kina dpt project besar. Dah kerani sorang je kat branch ni so kina kena buat semualah sorang². Bila kerja pun bertambah jadinya dah x de masa lapang untuk kina nak berpoya-poya nak buka tenet. lagi² nak bukak blOg dan FB. langsung x de masa... 

Pastu pulak PAKCIK yang kerja dengan kina tue pun dah berhenti dari tarikh dia sepatutnya berhenti. Nak tahu ape jadi pada dia? dia dah jatuh sakit dan lama dia kena duduk kat spital. Bila bos dah tgk keadaan dia mcm tue. bos pun bagi surat utk dia berhenti notis 1 bulan. Tapi memandangkan dia ada byk lagi cuti tahun dia pun habiskan la cuti tue. Ingatkan ini berita baik buat kina. Tapi rupanya lagi teruk dari tue..

selepas pakcik tue berhenti anak dia pulak yg ambik alih. Anak dia pulak baru je umur 20an. Sebelum nie dia hanya driver je...bila pakcik ada dia blh la masuk lambat.. x dtg hari sabtu pun x pe gaji tetap jalan mcm biasa. Tapi bila pakcik dah x de.. igtkan perangai dia blh berubah. tapi tidak sama sekali. serupa je... 

bila dah perangai dah mcm tue... kerja byk yang tertangguh. kadang² kerja dia pun kina terpaksa buat. baru² nie kina accident taw. Ikutkan dia yang kena pergi ambik document tue hari jumaat lepas. Tapi dia xblh nak ambik. kina suruhla budak lain ambik. Kina pulak cuti pulak masa tue... kina hantar abg kina 1 family kat KLIA. abg kina kena posting dekat Sabah selama 5 tahun. Bila balik rumah kina igtkan anak pakcik tue sbb esk kena ambik jugak. sbb hari Isnin nak kena hantar dekat HQ dan ambik PC baru. Tapi..dari kul 8 mlm sampai kul 12 mlm kina call dia dan bg msj x de respond. kina siap bag msj lagi dkt kakak dia. pun x de respond. Tak cukup mlm tue..kina call dia pagi sebelum kina nak pergi kerja. x jugak angkat call kina. kina pun terpaksa la pergi dengan pakcik driver. 

(Gambar yg sempat kina ambil beramai² sebelum abg kina berlepas)

tak di sangka-sangka. kina hari Sabtu tue accident..terlanggar kereta Nissan baru. naseb bek  x de pape...cuma bercalar skt je. kami terpaksa byr ganti rugi tue sebanyak RM150 sahaja. kalau kena beribu mana nak cekau duit. 

x lama kejadian tue kina bg msj dkt dia.. kina bg tahu dia yg kami accident. "disebabkan ko x dtg k.as terpaksa naik dgn pakcik driver nie. susahlah mcm nie. patutnya ko yg pergi. ini k.as pulak... (lebh kurang mcm nie tu la ayt kina hari tue). sejam kemudian dia bls blk...kata dia "k.as tahu tak abh sesak nafas. naseb bek sy tido lambat, sy yg sedar abh sesak nafas. nie sy kat spital la ni. igtkan dah settle baru nak g ambik". bila kina baca je mesej dia kina bengang giler. kata tido lambat tapi kenapa kina call n msj dia mlm tue dia x de respond. pastu bila dah jdi mcm nie baru nak msj kina. 

(ini lah kereta yg kereta pkcik driver tue langgar)

hari nie pun dia x msk opis.. kata dia ganti guard cuti. pada hal ada document yg penting nak bg kat hq ni. dah la pg tadi call byk kali pun x angkat. lagilah buat kina bengang dgn dia.... kina siap bg msj kat dia. kalau hq call tanya knp x hntr hari nie dia kena jawab sendiri dgn hq. pastu baru terhegeh² bls balik yg dia akan call bos. bos kata esk blh bg dkt bos. korang nak tahu dia dgn bos tue sape??? SEPUPU!!!!

patutlaaaaaaaaaa...

mesti korang kata mcm tue kan?

kina sabar je dulu. kalau lebih² kina bg tahu je terus dgn bos besar dkt hq. baru padan muka dia. lepas nie kina buat kera kina je. kerja dia ...dia buat sendiri. kina baik² je buat kerja ..tolong dia..tapi berlebih² pulak. dah bagi betis nak peha pulak!

sabau je lah...

naseb bek pc baru yg kina mtk dkt hq dah ada..cuma tinggal nak amek je. bila dah jadi mcm nie hari nie x de la dpt amek hari nie. hari lain la kot. sejuk sikit hati nie bila dpt pc baru..so lepas nie nak berblOg x de la tenet slow sgt sbb pc lama nie akan jadi ringan. sbb file dlm pc nie akan di transfer ke pc baru.

yeah!!


yeah!!!!!

2 comments:

lia said...

ayooooo kot ya pon sepupu bos, jgn la wat perangai mcm nak kena penyepak kan....

* aku lak terlebey benggang hu3

ZaLina BLank said...

uiks sempat lagi menyusu si tecik tu. Sib baik dia x angkat tinggi2 baju ko as. hehehe. kl x tayangan free la. kim salam dkt abg eddy ye.

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣