♣ ♣ KLIK² la kat sini yew...nak penuhkan ASB nie ♣ ♣

☺jOm KLIK²..pastu kina KLIK² kat kOrang pulak☺

♣ ♣ diAKTIFkan oLeh ♣ ♣

Monday, February 28, 2011

☺1st Give-Away by Deekuntum☺

~KLIK banner kalau kOrang nak jOin~

kina nak TAG
mama iman
mama pipie

nOtaKaKiKiNa:
tarikh last Deekuntum kata 28.02.2011 jam 12 mlm. sempat lagi kan?

☺BATMAN mengganas!!☺

..assalamualaikum..

Baru² nie ada seorang BATMAN tecik mengganas di MALAYSIA. keganasan itu berlaku bila mama dia x bagi dia susu a.k.a lambat bagi la. Ia belarutan selama beberapa jam. Tidak lama selepas itu keadaan sudah kembali tenang apabila mama BATMAN itu telah berikan susu. Inilah rupa BATMAN tecik yg ganas itu
v
v
v
~ muka BATMAN tecik sedang mengganas~

~ muka BATMAN tecik kembali tenang~

nOtaKaKiKina:
ekceli si adam x de la ganas...(cerita di atas adalah rekaan semata-mata) saje je amek gambO dia masa nie. spOrting pulak dia time nie. kina pun ape lagi amek la gambO dia. bukan senang nak amek gambO dia sekarang nie tawww! 

☺*Give-Away datang lagiiii*☺

~ klik banner kalau nak jOin yew~

ini adalah gambO utk memenuhi syarat Mrs. Zack
~ bergambO bersama family dekat pOndOk kebun ayahku ~

tarikh last GA nie ialah 10.03.2011

Thursday, February 24, 2011

☺1st GIVEAWAY Diaumaininaz - Teka Teki☺

untuk menyOkOng si cantik manis nie DINAZ kina nak jOin 1st GA dia.
klik BANNER yew kalau nak jOin sekaki..miahahahaha

last : 20 march 2011

jawapan dari kina ialah

hujan ptg ni sedap mkn cekOdOk
lagi sedap kalau ada keropok
kina dah tahu ape binatang banyak kaki badannya bengkok
ia adalah ulat gOnggOk

HADIAH
Hadiah berupa wang tunai Rm50.00 untuk satu (1) pemenang terus ke bank anda dan lima (5) hadiah saguhati berupa topup Rm5.00 kepada peserta yang bertuah dipilih secara rawak.

nak ajak kawan² jOin sekali iaitu
annis suzana
orang muo
mysarra
eily

☺ my REMPEYEK give away ☺

..assalamualaikum..

selamat ptg semua!! tgk cermin kat luar gelap dan hujan. time mcm nie sOdap kan mkn cekOdOk ikan bilis + bawang kan? kan?

lapar tak.?

tak pun mkn burger + kentang + air ker?


mesti ada yg telan air liur kan?

lapar nyer kina time nie.. dah ler lunch tadi x mkn. adesssss.....

tak pun mkn REMPEYEK pun sedap jugak kan? kOrang nak tak? kalau nak jOm ler jOin GA nie. kina start lapar bila kina jalan² kat blOg MAMA KEMBAR 3. Ternampak pulak REMPEYEK kat situ. adessss....rupanya Mrs. Sya ada buat GA. 

jOm le jOin! tgk mcm sedap nie....


klik BANNER yew kalau nak jOin.

Mrs. Sya kata tarikh tutup 01.03.2011 nie.

kina nak ajak dOrang jOin sekali iaitu

dinaz
shima
june
ibu arifa

nOtaKaKaKiNa:
mana yg kina x ajak tue kalau nak jOin jugak ape salahnye. KLIK je banner kat atas tue. pasti sampai ke destinasinya.

Wednesday, February 23, 2011

☺ Daphne Iking masuk ISLAM?? ☺

..assalamualaikum..


kOrang ada tgk  Anugerah Seri Angkasa baru² nie tak? Alaaaa...yg pengacara dia Afdlin Shauki, Daphne Iking dan lagi sorang tue kina x ingat sape namanya. ada tak tgk? mana yg ada tgk tue kOrang perasan tak si Daphne tue ada sebut 'masyaallah' dan 'Assalamualaikum'?? kalau mcm tue betullah ada ura² yg mengatakan si cantik manis tue dah peluk agama Islam?? 

cerita nie pun kina petik dari blOg duniacacamarba.. kalau tak kina pun x tahu. kalau kOrang nak tahu cerita selanjutnya bacalah kat blOg dia. 

kalaulah si Daphne Iking tue peluk agama Islam alangkah bagusnya. cantik pun cantik...baik pun baik...manis pun manis... hOpe dia menjadi muslimah sejati. bukan kerana dia nak kawen dgn org yg beragama Islam dia peluk agama Islam. OOOpppppsssss.......

nak tgk tak gambO Daphne Iking kalau pakai tudung??

taraaaaaa......


manis kan??

nOtaKaKiKiNa:

kalau org cantik pakai ape pun cantik..kalau tak pakai papepun LAGI cantik. OOOppppppsssss...

RENUNG-RENUNGKAN!

Tuesday, February 22, 2011

☺ budak 2 tahun main GITAR ☺

..assalamualaikum..

inilah budak 2 tahun yg pandai main gitar tue
v
v
 cOmel tak? teka anak sape ni? 

mestilah anak as a.k.a kina!! adam kina tgk dari tecik minat main gitar pak ucu dia. adam memang terror main gitar. TAPI lagu dia laaaa..
masa kina amek gambO nie kina baru je beli kat pasar raya NSK Rawang. sementara nak tggu supra masukkan barang yg kami beli tue dlm kereta kina suruh adam duduk kat batu tue. dia pun ape lagi main la gitar tue mcm org besar. kelakar tul kina tgk gaya dia...sambil gOyang² kaki..sambil nyanyi. kebetulan ada makcik dgn anak dia la lalu dpn kami...makcik tue pun tergelak tgk gelagat adam. makcik tue tanya "anak sapeeeee tuuu...? ambOi bukan main lagi yew". kina pun tersengih je lah. nak ckp ape lagi kan? dah tentu la anak i.... miahahaha.

~ masa nie adam dOk nyanyi la nie.. ~

cuba tgk gambo nie... perasan tak dia main tangan ape? tangan kidal kan? kalau mcm nie leh la panggil adam "adam kidal". kan? kan? 

kina memang suka tgk org main gitar..sejak dulu lagi. kebetulan lak adam minat. ape lagi..kina nak jugak dia pandai main gitar. kalau boleh kina nak dia main gitar dan kina pulak menyanyi. mesti bestkan? hehehehe...

kalau blh kina nak dia pandai mcm budak nie
v
v


cOmel kan?

☺ besday MAK BUYONG ☺

wah...giler update lak kina hari nie, hbs satu..satu kina update. bukan utk lepaskan gian yew... kina rasa kina hanya ada masa utk update hari nie je kOt. esOk lusa kina dah bz..biasalah kan, dah nak hujung bulan. 

n3 sebelum nie kina citer besday adik kina tue kan? kali nie kina nak kOngsi gambO kegembiraan kami sekeluarga meraikan besday dia. 


~ inilah rupa bentuk kek dia... sedap taw. ape nama kek nie kina dah lupa dah. hehehehe~

kina dOakan agar adik kina selamat bersalin. dia tggu hari je nih... semOga dia selamat melahirkan anak tercinta. lama taw dia kawen.. baru la nie ada rezeki. syurkur al-hamdulillah.

☺ PONDOK buruk ku ☺

kina dah lama nak tunjukkan pada kOrang gambO nie... tapi baru hari  sempat nak kOngsi. walaupun cerita dah basi... kina tibai je lah yew? lepas nie blh la delete gambO nie kat camera. kina mcm nie lah..bila dah tepek kat blOg je mana yg kina rasa nak delete kina delete. buat penuh memori kad je kan?

kOrang ada pOndOk buruk? kina ada.... 
taraaa.....
inilah pOndOk buruk kina. pOndOk nie ayah dan adik beradik kina yg buat. pOndOk nie ada kat kebun ayah kina. walaupun buruk kat luar tapi kalau kat dalam mcm kOndO taw! huhuhuhu... ayah buat pOndOk nie saje jer... kalau sabtu ahad kami x ke mana-mana kami dtg sini. yg bestnyer kan.. bila dtg je kat kebun rasa suasana kampung. nampak je mcm nie, tOilet pun ada taw...punca air dari air terjun yg berdekatan dgn kebun. sejukkkkk.....  ayah kata kalau dia ada rezeki lebih dia nak buat betul². kina suggest kat ayah kina nak ayah buat betul² mcm rumah kampung. baru besttttt!!. sebenarnya kami adik beradik jakun sikit kalau rumah di buat dari kayu... rasa sOnOk duduk rumah mcm tue.kebetulan hari tue besday mak buyOng... kami buatlah makan² sikit kat kebun time tue. mak buyOng tue tengah tunggu hari je tuh. naseb bek time nie dia x bersalin. kalau tak jenuh nak ke spital~

~ masa nie kami dah nak balik rumah dah...~

~ ini family abg lOng kina... kebetulan dOrang balik Rawang, kami beramai-ramai pergi kebun. sOnOk betul time tue~

~ini muka org balik dari kebun... huhuhuhu. walaupun x berkebun...tapi penat mcm org berkebun..miahahahaha~

habis dah citer...kalau kOrang nak tahu,  kina dulu impikan suami yg dOk kampung yg rumahnya kayu...pastu rumah dia ada sungai... ada sawah... tup..tup..tup..dapat jugak akhirnya. walaupun bukan rumah kayu yg jenis tinggi.. rumah kayu bawah pun jadilah! baru ada suasana kampung!! (kina nie dari kecik duk area pekan je. x de suasana kampung langsung. itu yg jakun sampai mcm nie!)

☺ Udah lama enggak ke KL dOng☺

..assalamualaikum..

kina nie kalau x de hal kat KL kina x pergi taw. saje nak pusing² nak tgk KL x de maknanye! si supra bukan suka pergi kat tempat  tue kalau x de hal. Biasalah lelaki memang mcm nie...betul x lelaki? ada ke kaum lelaki baca blOg aku nie?

kina nak kOngsi la sikit gambO yg kina sempat amek masa kina pergi KL hari tue. jOm layan sekejap jOm!


~ gambO kat bawah ni kami sedang lepak kat luar sOgO... masa nie kami dah habis tawaf kat dlm sOgO.  itu yg keluar je terus lepak kat tangga nie jap. tgk muka adam..sememeh jek! entah ape tak kena dgn dia hari tue. x de mood la tuh....Puas kina pujuk dia suh pandang kemera~


~ tgk nie...x nak dia pandang kemera. penat kina pujuk... ini je lah yg dapat ~
 


~ walaupun gambO nie tak jadi.... nampak muka kina je kan? kina suka tgk muka kina time nie. nampak mcm kina tingkatan satu pulakkkkk!! hahahahahaha ~


pepun kalau pergi sekali sekala ke KL best jugak. sekali datang je mcm² dah berubah. naseb bek jln je yg tak berubah. tapi bg kina bila g KL jln dah tukar pun insyaallah x kan tersesat. pusing² akan jumpa jln kita nak balik jugak. huhuhuhu.... 


nOtaKaKiKiNa:

ada kat sini pernah sesat tak kalau pergi KL? mana tahu kalau kOrang sesat ke nanti... kOrang tgk je signboard..tak jumpa jugak buat² la tanya org yew. x ruginyer.... hihihihi.

Monday, February 21, 2011

☺Giveaway Aliesha Kirana Makngah Auni!☺

nak jOin GA Aliesha Kirana lah! 

GA nie sempena besday anak buahnya iaitu baby Auni . 

Tarikh last: 22.03.11

hadiah yg ditawarkan ialah
v
v

Barangan Avon + Hadiah Misteri!
kalau nak jOin KLIK je banner yg atas sekali tue yew!

☺"1st GIVEAWAY : 'BALCK' DALAM DIRIMU?"☺

..assalamualaikum..

Selamat hari Isnin yew kawan²..ada yg mengantOk ka? ada yang tgh bz ka? ada yg mata ngantOk ka? mcm² peel kita bila setiap hari Isnin kan? hehehehe...biasalah tue. Pagi Isnin kina jalan² ke blOg kawan² singgah sebentar kat blOg Hanis Bieber. Alang² dah dtg kina pun amek TAG dari dia. Best jugak GA yg Hanis Bieber tag tue. Bagi sesiapa nak jOin...jOin la. KLIK je banner yew!


'Black' dalam  diri kina ialah... kina suka sangat² warna hitam. dalam almari kina kebanyakkannyer baju semua warna hitam, baik tudung baik barang² kesayangan kina. kalau nak beli kasut atau baju..kina mesti cari warna hitam jugak. org kata hitam itu adalah lambang kebanggaan. 

Itulah  'black' dalam diri kina...

kat sini kina nak TAG 
v
v
 ♣ arep
nanad
Lyana


Friday, February 18, 2011

☺1st GIVEAWAY Sayangku Faish☺

..assalamualaikum..

nak jOin GA nie.... jOm le jOin sekali. mcm biasalah..nak jOin KLIK je banner cun nie yew.

Tarikh Last : 25.02.2011 (minggu depan taw)

Thursday, February 17, 2011

☺"AREPNAKBEBEL first giveaway"☺

(klik banner kat atas nie untuk ke blOg penganjur)

tarikh tutup: 03.03.2011

HADIAHnyer...dari Perak taw. jOm la jOin ramai². 

kali nie kina nak TAG
MizzFarah
Diyana
Eryati

☺pengalaman kina kena COLIK☺

..assalamualaikum..

sehat ke hari  nie? kina semalam MC coz sakit gigi. rabak gak la duit nie..tampal je gigi berlObang kena seratus hinggit. mahal tak? org kata "itu kira murah la tuhhh"...yew ker? naseb bek cik abg supra yg bayarkan. tapi x tahulah kena byr balik dekat dia ke tak...senyap je dia semalam. harap² dia x mintaklah kina byr balik kat dia. huhuhuhu.... selalunya dia x mintak. tak tahulah kalau kali nie... ngeeeeee..
pasal tajuk kat atas nie..kina nak cerita pengalaman gOnjeng kina kena cOlik. suspen je kan tajuknya? memang suspen!! ini pengalaman yg sampai sekarang kina x bOleh lupakan. begini ceritanya....

Dulu kini pernah kerja kilang SONY kat Bangi. masa tue kina baru je habis amek SPM. kOnOn kina saje nak cari pengalamanlah..sambil tue kina saje nak duduk dengan nenek kina. Nak ke kilang tue kena naik bus..bus pulak memang telah disediakan oleh kilang tue sendiri. sO x payah la kina pening² pikir mcm ne nak pergi kerja. di pendekkan cerita... (kalau citer semua kat sini, kOmpOm sampai seminggu x habis..citer! hehehehe) ... kejadian tue berlaku masa bulan puasa, keluar je pintu kilang kina terus dapatkan bus yg selalu kina naik tue. kebetulan bus kat situ semua kepalanya ke depan. kiranya nampak bOntOt bus je lah kan. kina dengan tak pandang nombor bus kina terus je naik. maklumlah penat kan... bulan puasa pulak tue. menOnOng je lah masa tue. bila je kina naik bus kina dah perasan kenapa muka² yg kina tengOk tue semuanya org yg kina x biasa nampak. Tapi...kina kata dlm hati "maybe org² nie syif lain kOt..sebab tue x biasa nampak". Tak lama tue bus tue pun jalan...hati kina dah tak sedap lagi lepas tue, sebab bus tue lalu jalan yg kina x pernah lalu. "dah sudahhhh!! bus nie nak pergi mana nie?? bus mana yg aku naik nie??" kata kina dalam hati. jantung dah dup dap dup dap dah masa tue. kina terus ckp kat pakcik tue kina nak turun. dari kina terlajak jauh..bek kina berhenti je kat situ. mana tahu pakcik tue terus balik rumah kan..kina nak balik mcm ne pulak nanti. 

kebetulan masa kina turun dari bus ada masjid dekat situ. azan pun berkumandang...neseb baik kilang memang bekalkan air dan kurma untuk pekerja berbuka dalam bus. adalah benda untuk kina berbuka puasa masa tue. dekat masjid tue pulak ada kedai makan, tapi kina x de duit pulak nak makan. Al-maklumlah baru kerja kan. dah berbuka tue baru kina pikir..mcm ne nak balik? kat situ sorang pun kina tak kenal. dengan muka tak malunya kina tanya sekumpulan lelaki mkn.. (tgk jugak perempuan kat situ..x de pulak. itu yg terpaksa tanya lelaki) .. "bOleh tanya.. kat sini ada tak sesiapa nak lalu kilang SONY nanti? saya sesat la..kalau bOleh saya nak tumpang". ada sorang tue pun jawab sambil tunjukkan kawan dia tue "abg nie kejap lagi dia ada lalu..tumpang la dia". kina pun senyum je lah..pastu kina pun jawab balik "tak pe ke bang...saya mintak tOlOng sgt²...nie dah mlm saya takut kena tinggal kat sini sOrang²..abg hantar saya kat kilang tue pun jadilah. nanti pandailah saya balik sendiri". 
Bila abg tue dah selesai makan... kina pun naik la kereta dia. dalam kereta dia ada ajak kina pergi jalan² dulu. tengOk wayang ke.... tapi kina ckp la tak nak. bila kina tOlak permintaan dia..dia seakan mcm marah. tak lama tue kami dah nak sampai kilang tue taw..abg tue x berhenti!!! alamakkkkk!! ape kes abg nie?? kina pun ckp dekat dia "bang...dah sampai kilang saya kerja nie. nape tak berhenti?" sambil tue kina try bukak pintu kereta... x bOleh pulak bukak!! dia dah lOck!!! adesss..... lepas tue abg tue kata..." releks la dik..kan abg ajak g tgk wayang dulu. nanti abg hantar la kat rumah adik nanti. jgn risaulah..abg akan hantar punyer". kina dah risau time tue.. tapi kina pikir balik, baik kina ikut je ckp abg tue dari berkasar. kalau dkt mall tue nanti kina akan cari jln mcm ne nak lari dari abg tue, kat situ mesti kina bOleh mintak tOlong dengan org ramai. betOl tak? 

Tak lama tue kami berhenti dekat Warta Bandar Baru Bangi. naseb bek la kat sini je dia nak pergi. x de lah jauh sangat dia larikan kina. bila nak masuk je mall tue kina mintak izin nak pergi tandas. abg tue bagi taw..tapi dia tunggu dekat tepi pintu masuk tandas tue  la pulakkk. kina masuk je tandas kina cari idea mcm ne nak lari. lama jugakla kina dekat tandas tue taw. kina amek keputusan kina nak tgk abg tue ada kat luar ke tak. kalau x de kina nak call kawan kerja kina..kebetulan ada telepon awam kat situ. tup...tup... abg tue x de. kina pun terus call kawan kina "wei...aku nak mtk tOlOng nie..aku kena cOlik..amek aku kat Warta cepat. aku tgu ko kat area tandas. cepat tawww!!". naseb baik abg tue x perasan,tak lama tue kina nampak dia. dia dtg kat kina dan ajak kina jln². kina ckp dekat dia yg kina nak jalan² kat area situ² dulu.(kOnOn nak melambatkan dia la)... tak lama tue kawan kina dtg. terus kina pegang tangan dia. kina ckp dekat abg tue "bang terima kasih tumpangkan saya tadi...kawan saya dah dtg amek saya". muka abg tue terus berubah... nampak mcm marah! sebelum kina nak blaaa tue. dia sempat bgi kina duit RM50.00 kat kina. dia ckp..."abg bagi ikhlas..terimalah". kina pun pelik jugak..nape dia nak bg duit kan? dah org bagi kina pun amek la dengan muka tak malu. malas nak lama² kina pun ajak kwn kina tue blaaaa cepat². Fuuhhhhhhh....selamat kina!!!

Dalam perjalanan nak balik tue...kawan kina tue tanya mcm ne kina blh keluar dengan org tue. kina pun ceritalah dari A-Z...dia pun tergelak!! katanya "dah besar pun blh salah naik bus!!..padan muka!!. len kali nak naik bus tgk² la dulu, jgn main naik je taw!"...

sejak tue kina dah fObia. Nak naik bus kena pastikan dulu bus tue betul ke tak bus yg kita nak naik tue. igt bila tgk bOntOt bus je dah tahu dah itu bus ape. huhuhuhuhu....kina masih bernaseb baik masa tue. kalau lah abg tue buat yg bukan² pada kina...merana kina selamanya! Al-Hamdulillah ALLAH x kejam pada umatnya. Dia masih sayangkan kina... bersyukur sangat²!!

itulah pengalaman kina kena cOlik... buat kawan² kat sana. kOrang pun kena berhati² sebelum nak naik bus. x semua org yg kita jumpa tue semuanya baik. kalau naseb kita x baik kita terjumpa lak dgn org jahat. betOl tak?? amek iktibar yew...

Monday, February 14, 2011

☺SELAMAT MENYAMBUT MAULIDULRASUL☺

..assalamualaikum..

DIKESEMPATAN INI KINA NAK UCAPKAN 
KEPADA SEMUA UMAT ISLAM...

☺ada ke sambut VALENTINE??☺

..assalamualaikum..

waduuuuhhhh....penat sungguh kina hari nie mcm baru balik berjOging lak rasanya. Padahal baru je selesaikan kerja kat Opis nie. Memandangkan hari nie kena hantar dOcument kat HQ kenalah bertungkus-lumus menyiapkannye. Akhirnyaaaaa...... siap sudah!! Al-hamdulillah...
kina kalau tengah bulan dengan akhir bulan memang sebuk. Kadang² x sempat nak update dan jalan² kat belOg kawan². Tapi tue kadang² curi² jalan jugak. Tapi mana yang sempat je lah... Pagi nie selesai je habiskan kerja kina jengah kat blOg Jejaka Terhangat...tOpik dia memang bagus!! pasal hari Valentine... ada yang sambut ke?? mesti ada yang tengah dOk pikir nak sambut kat mana kan? mesti ada yang dOk pikir hadiah ape nak bagi kan? mesti ada dOk pikir lepas bagi hadiah nak buat ape kan? huhuhuhu.... yang dah dOk rancang-merancang tue x yah la... lupakan je lah!! x bek tau sambut sebenarnya..HARAM lak tue. kalau tak tahu ini kina dah bagi tahu. tak caya jugak tanya kawan²..mesti dOrang kata benda yang sama. 

bila citer pasal nie kan...kina pelik la. kOrang perasan tak... bila je hari Valentine nie kita sibuk dOk pikir hadiah ape nak bagi kat kekasih kita kan? TAPI..bila besday mak ayah kita kita bOleh lupa tarikh tersebut. Ada tue ingat tapi buat² tak ingat. Ape nak jadi pada kita kan? Ada tue pulak...yg dah berkawen tue la... besday suami kita punyalah kita dOk ingat je. kadang² besdaynye lambat lagi..tapi sebelum 3 bulan dah dOk pikir hadiah ape nak bagi. TAPI besday mak ayah kita?? punnnn bOleh lupa. 

ape nak jadi dengan kita kan?? sebelOm terlambat ..kita kina ubah perangai kita. Selagi mak ayah kita masih hidup kita kena hargai mereka. Untung kita kalau mak ayah kita masih ada lagi... mana yg mak ayah dah tak ada.. dah tak ada peluang nak balas pengOrbanan mereka.

Janganlah sayangkan kekasih atau suami .. sampaikan rasa sayang dan kasih pada mak ayah kita hilang dalam hati kita. no..no..no... x elOk tue kawan². Jangan kita jadi hamba CINTA pada kekasih  hati kita kelak ia akan merana.

 KEMPEN KAMI TAK SAMBUT HARI VALENTINE
v
v

Wednesday, February 9, 2011

☺Ulang Tahun Pernahwinan Aku & Dia ke-3 Tahun☺

..assalamualaikum..


Hari nie genaplah Ulang Tahun Perkahwinan kina dan Supra yang ke 3 tahun. Rasa bersyukur kerana Allah masih panjangkan lagi umur kami berdua hidup sebagai suami isteri. Macam kejap je dah 3 tahun...rasa mcm baru semalam kami kawen (heheheh...blh gitu?).

kali nie kina dapat hadiah dari dia iaitu 

taraaaaaaaaaa....



Terima kasih sayannnngggggggggg!!

semOga kita akan jadi sepasang suami isteri yang bahagia selamanya di samping anak dan family tersayang. aminnnn...

citer pasal ulang tahun perkahwinan nie kina nak citer la sikit mcm mana kami berkenalan dulu. kOrang mesti nak tahu jugak kan?

kina masa tue berniaga secara part time kat pasar malam..jual barang make up je. Yg dia pulak berniaga kat depan gerai kina. time tue lah kami kenal. masa tue kina ada buah hati... so kina buat tak tahu je lah. kOnOn setia la kan. dia pun tahu kina dah ada buah hati... x jadilah dia nak ngOrat. tetiba dia ada call kina taw tanya kabar. kina tanya dia mana dia dapat nombor tepon kina. katanya... budak sebelah gerai kina yg bagi...sekali itu je lah dia call. pastu dah tak de dah. tak lama tue kina x niaga dah. dia pun x.... 

setahun sudah dia ada call kina... dia tanya kina dah kawen ke belum. kebetulan kina dah x de buah hati. putus sudah... so kina jwb la dah putus, terus dia ajak kina keluar. kina pun ape lagi? keluarla dengan dia. baru lah kina tahu rupanya dia minat giler dgn kina sejak pertama kali kami jumpa kat pasar tue. dia kata dia selalu perhatikan kina..patutla kina rasa mcm ada org perhatikan kina. rupanya dia. huhuhuhu...

kami berkawan adalah dlm 1 tahun..lepas tue kami pun bertunang. kami nikah 09.02.2008 sama dengan tarikh hari ni. masa tue kami x duduk sama lagi. dia hanya dtg rumah kina seminggu sekali je. pada 30.05.2008 kami disandingkan dan akhirnya kami dapat baby bOy yg cOmel dan kian membesar seperti ini
v
v

betul org tua² kata...KALAU ADA JODOH  TAK KEMANA...

KAN? KAN? KAN?

Tuesday, February 8, 2011

☺ me-inside out 2nd GiveAway ☺

Giler kentang betul kina nie. Jalan² lagi jumpa lak GA Teacher Syah...kina tinjau kejap blOg dia fulammmmmaaaakkkkk hadiahnye menarik tul. seperti biasalah...nak jOin KLIK je banner yew. senangkan?


Tarikh last : 25.02.2010

☺Contest 1 : Bila saya mati by sissyira☺

Jalan² jengOk blOg kawan² ternampak lak cOntest nie. Untuk suport blOg sissyira..kina dengan senang hati nak jOin cOntest pertama dia nie.

 Jawapan kina ialah: 20.07.2010

hOpe kina menang kali nie. jOm le kawan² try teka gambO nie. kalau nak jOin KLIK je gambO kat atas nie atau nama penganjur.

"[Contest] Jejaka Terhangat Nak Bagi Henpon Free..!!!"

..assalamualaikum..

Jalan² blOg Zura ternampak lak cOntest terhangat nie... jOm ler jOin sekali!!  
~KLIK banner kat atas nie...pasti akan sampai ke destinasinya~

kina nak menang cOntest nie sebab kina suka sangat² hp nie. kina teringin sangat nak BLACKberry.walaupun x dapat guna BLACKberry ..TOUCberry pun jadilah... hadiah nie lagi best sebab dari Jejaka Terhangat yg bagi. 

ingat si Zura je ada mangsa..kina pun ada tawww. kali nie mangsa kina ialah

mama pipie
Datin Kina
shiOri
LyNn Hamzah
suria

Monday, February 7, 2011

☺ATOK cakap bukan untuk cucu ATOK..tapi untuk ATOK☺

..assalamualaikum..

Berkenaan dengan tajuk di atas, kina nak kOngsi citer dengan kOrang. Ini bukan citer nak mengaibkan sesiapa. Hanya sekadar ingin kOngsi pengalaman hidup kina. jOm baca sampai habis!

ATOK ni kina kenal dari kecik lagi...lagipun ATOK tue ATOK kepada kawan lelaki kina. kami sama baya dan kina minat dekat dia diam² dari kina sekOlah rendah lagi. kebetulan rumah pakcik kina bersebelahan dengan rumah dia dan rumah kina pulak berdepan dengan rumah dia. sO hari² kina nampak dia sehinggalah kina sekeluarga pindah ke Batu Arang. Sejak tue kina dah jarang jumpa dia, lagi pulak kina dengar dia dah sekOlah asrama penuh masa tue dan masuk U. lagilah kina dah x jumpa dia lepas tue. Ia berpanjangan sampailah kami masing² dah besar panjang...panjang?? hehehehe....

Masa kina nak bertunang kina dapat sepucuk surat berwarna merah. baru kina tahu...rupa²nya dia pun suka kina dari kina kecik lagi. Kenapa dia x bagi tahu dari dulu?? alangkah terkezut kina masa baca tue. dah terlambat beb!! gua x leh nak wat ape dah... (kata kina dalam hati masa tue)

yang kina x bOleh lupa..dia yang spOnser kina baju bertunang masa tue. katanya... ini je yang dia dapat berikan pada kina masa tue. kira ok lah kan? save budjet kina masa tue... 

kina pernah tanya dia masa kina dah bertunang tue. kenapa dia tak cakap awal²... katanya dia x bersedia lagi. bila dia dah bersedia dari segi kewangan dan kata² baru dia berani nak minang kina. TAPI dah terlepas... sO kami berkawan je lepas tue. 

Sekiranya dia bagi tahu kina sebelum kina bertunang tue tidak mungkin kina bertunang dengan dia jugak. sebab perasaan suka pada dia tue dah tak ada. kina dah serahkan cinta dan sayang tue pada supra sepenuhnya. (ccceeeewwwaaaaahhhhhh). Ialahkan...kina suka dengan dia masa kina kecik ... tapi perasaan suka tue hilang dik ditenggelamkan oleh zaman. zaman kecik² pun dah lama berlalu...

tak lama kina bertunang tue kina dengar dia pun dah bertunang. Kina rasa dia bertunang sebab dia nak lupakan kina kOt...(perasan je kan??). Tapi kan... si ATOK dia bila terserempak dengan kina mesti dia akan cakap 

atok: hisssssss..... rugi betul ATOK. kalau ATOK tahu awal² lagi ATOK dah masuk meminang
kina: ala tOk dah tak de jodoh kan... nak buat macam mana?

kata² ATOK tue selalu kina dengar setiap kali kina jumpa dia.....

satu hari kina nak pergi rumah pakcik kina... kebetulan dia ada kat depan rumah tue, kina pun singgah la salam dia. kina mcm biasalah tanya khabar dia.. pastu dia ckp ape tau dengan kina? 

atok: as.. rugi betul ATOK tak minang ko dulu, kalau ko cakap berapa jer ATOK akan bagi...bOleh tak bagi ATOK yg satu tue jer. cukup la sekali je pun tak ape!
kina: yg satu tue ape tOk? x paham la....
atok: alaaaa..x kan tak tahu. yg satu tuuuuuuuu..

kina dah faham dah....kurang ajar punyer ATOK!!! berani dia nak mintak aku yg bukan²!! Org tua GATAL NAK MAMPUSSSSS!!! (ini kina ckp dalam hati taw...). Lepas tue kina terus cakap dekat ATOK yg gatal tue kina nak pergi rumah pakcik. cepat² kina jalan dah x pandang belakang lagi. 

Lepas je pergi rumah pakcik kina..kina balik terus citer dengan mama kina. mama kina pun terkezut taw!! so citer nie mama kina je tahu..dan kOrang je! (dkt supra kina x citer pun..kina x nak dia benci dengan ATOK tue.biarla kita² je yang tahu). Lagi pun kOrang bukan kenal ATOK tue kan? x salah kina rasa kina citer kat kOrang.... ini bukan nak aibkan ATOK yg gatal tue..kina hanya nak kOngsi pengalaman ngeri kina je. 

kina ingat selama nie dia ckp mcm tue untuk cucu dia... rupanya untuk diri dia. adessssss....

insan dari pakcik gOggle

sO lepas nie...kOrang² jgn sangka orang yang dah tua² nie x gatal dan x de nafsu. jangan terlalu rapat dengan mereka sangat, cukuplah sekadar hOrmat je kat mereka. kalau rapat..nanti jadi kes mcm kina. dah jadi mcm kina ape kes pulakkan lepas tue!!.

Wednesday, February 2, 2011

☺ZuraIwan GiveAway ~ I Love Genting☺

 GA  ni empunya pasangan yg sgt rOmantik iaitu ZURA n IWAN. kalau kOrang nak jOin GA dOrang KLIK je banner kat atas nie.

due date 16.02.2011 pukul 3.20 am.

hadiahnyerrrrr...


bestkan?? mana² yg belOm ada rezeki g GENTING  tue..x dapat g Genting dapat nie pun jadilah kan?

☺ cerita yg HARUS disebarkan...jOmmm!! ☺

..assalamualaikum..

kOrang mesti dah tahukan pasal negara Mesir sekarang ni kan?. kina rasa terpanggil utk buat n3 pasal nie. walaupun kina cOpy n paste je kina rasa ia dah memadai dari buat bOdOh je. 

kina dpt infO nie dari NADD

Krisis darurat di Mesir, doakan pelajar Malaysia selamat. Haruslah anda sebarkan berita ini.

 

1. Huru-hara dan rusuhan di hampir semua tempat di Mesir
huru hara di mesir
Rusuhan berlaku merata-rata tempat, orang awam bertempur dengan polis dan tentera…ramai terkorban, ramai cedera parah. Orang yang tak bersalah pun boleh jadi mangsa tanpa sedar.

2. Internet, Komunikasi Telefon Bimbit disekat
Dah beberapa hari sejak kerajaan Mesir menyekat Internet dan komunikasi telefon bimbit serta servis blackberry. Menyukarkan orang ramai untuk berhubung.
Ramai ibu bapa di Malaysia risau keadaan anak mereka di Mesir yang gagal dihubungi dan tidak tahu keadaan terkini isu di sana.

3. 6000 banduan terlepas dari penjara
Antara kes “prison break” terbesar setakat ini…6000 banduan telah terlepas dari penjara. 6000 tu jumlah yang sangat ramai, dan agak-agak apa banduan yang dah lama kena penjara akan buat bila dah terlepas?
Tak mungkin mereka insaf…yang pasti keganasan meningkat dan ramai menghadapi ancaman teruk.

4. Pelajar Malaysia dirogol, dirompak
Dengar berita ada pelajar Malaysia di Mesir yang telah menjadi mangsa rogol dan rompak. Rumah yang didiami mereka dicerobohi dan mereka tinggal dalam ketakutan.
Ini bukan perkara main-main kerana melibatkan maruah dan nyawa rakyat kita sendiri. Minta pihak kerajaan Malaysia memandang serius perkara ini, sebab kalau ikutkan coverage di akhbar dan tv sekarang memang langsung tak dipandang serius.

5. Darurat, krisis tempat tinggal dan makanan
Tahu tak apa masalah besar bila darurat berlaku? Ramai akan menghadapi masalah tempat tinggal sebab macam dinyatakan di atas, kena ceroboh, kena bakar dll. Nak makan pun susah, kedai mana yang berani buka time kecoh-kecoh macam nie.
Lagi parah bila ada kemalangan, luka-luka dan terkena penyakit. Silap-silap dari sakit ringan-ringan boleh maut sebab tak dapat rawatan sebetulnya.

6. Bloggers seluruh Malaysia, take note!
Sebarkan maklumat berikut; dan minta kerajaan Malaysia memberi priority sebaik mungkin untuk isu ini.
Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.
Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita
Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923
Atau melalui:
Facebook: Nuvul Nadiva Dizavch
Twitter: DyyaDizarch
Blog: Nadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com

Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.
- Nadia

7. Sebar-sebarkan berita mengenai ini

Mintak tolong sebar berita ini di facebook, twitter, yahoo messenger, email dll. Nak copy paste tak bagi kredit pun tak kisah kali ini, yang penting kita nak maklumat ini tersebar.

8. Bacaan berguna
Bagi yang tak tahu menahu mengenai isu ini boleh baca beberapa link berikut:

Sudah-sudah baca gosip artis Fasha Sandha dll, lupakanlah kejap nak cari resepi ape nak masak hari nie...lupakan nak bershOping on9..lupakan benda²  itu seketika untuk memandang serius isu ini.
Yang ada Astro pun boleh tengok siaran Al-Jazeera.
Sekian, entri khidmat masyarakat dari NADD di JomPHP.
dan KINA yang copypaste sesukahati entry ni dari NADD. T___T

CREDIT : here and here. =) 
APE LAGI KAWAN² JOM LA KITA SEBARKAN BERITA NIE 'N' BANTU APE YANG PATUT. MARI KITA SAMA² DOA AGAR RAKYAT KITA KAT SANA SELAMAT PULANG DAN RAKYAT MESIR AKAN DISELAMATKAN.

☺ Giveaway cOretanku ☺

 Giveaway cOretanku adalah milik Anamarza. jOm ler jOin sekaki...nak jOin KLIK je gambO kat bawah ni.


Due datenyer 
07.02.2011

p/s: hadiahnyer best taw..dapat sehelai baju muslimah dan hadiah saguhati.

☺ siyes...kina sekarang dah tak reti masak☺

..assalamualaikum..

amat berduka cita sekarang nie. kina dah tak reti nak masak!! siyes giler nie!! bukan la tak reti langsung...cuma dah tak ada skill je. (sebenarnya dari dulu x reti masak..hehehehe). mana taknyer kawan²...sejak kina mengandOng adam kina dah tak rajin masak kat rumah sebab kina time tue memang x bOleh nak bau benda² gOreng. kebetulan kina dOk dengan mama lagi masa tue. sO mama lah yang masak utk kami semua. SebelOm tue kina Ok je masak tOlOng mama... tapi banyak pOnteng dari masak la. hehehehe...(byk prOgram masa bujang² dulu). Lepas tue bila dalam pantang mama jugak yang masakkan tuk kami sekeluarga. Bila dah habis pantang kina dOk rumah lain lak.(kOnOn nak berdikarilah lepas kawen) masa tue adam kecik...kina x boleh nak masak. kina balik rumah dah malam.... org kata baby x elOk kena tinggalkan sOrang². dah la supra kerja balik malam je... bila dia off je kina baru leh masak. dalam 1 minggu kina ada 3 hari je blh masak. dalam sebulan kOrang kiralah berapa hari je kina masak? sikitkan? 

bila adam dah semakin membesar pulak... dari 3 hari kina ada 1 hari je blh masak dalam seminggu. sebabnya adam dia dah pandai merangkak. bila kina g dapur je dia pun ikut ke dapur. Sekarang nie pulak... dah pandai jalan, dia pulak nak tOlOng masak. sO mcm maner nak masak?? Udahnye sekarang nie supra balik je dia tapau je nasik. kalau dia off lak kami makan kat luar.

bukan kina nak cari alasan tak nak masak sebenarnya. cuma masa x mengizinkan. kalau kina nak masak jugak kena tunggu adam tido nyenyak. masa tue mesti jam dah pukul 11 malam kadang² tue pukul 12 mlm kina baru masak. apekehenye kan?? mesti jiran² pelik... org nie msk ape mlm² buta nie kan? disebabkan itulah supra kecian kat kina. 
Tapi kina kecian kat supra jugak..sebabnya dia mesti dah lama x rasa masakan kina. ada tue kina iye² nak masak. rendamlah ikan atau ayam. kOnOn nak masak jugak... tapi bila dah kul 1 pagi x kan kina nak masak? sebab ape kul 1 pagi? kina tertidO sekali dengan adam masa nak tidOkan dia.hehehehe... itu mmg kina dah penat sangat la. dah x jadi masakkkkk...selalu mcm tue!!

sebab inilah kina dah tak reti masakkk..skill dah hilang. sebab dah tak terbiasa. bila nak masak tetiba blurr kepala otak nie nak masak ape. dah mcm tue pulak kan? patutla dulu² mama kina bising..."anak dara kena pandai masak. esOk dah kawen malu kat laki kalau x tahu masak. nanti mama jugak yg malu kat orang. jgn ckp mama x ajar yew...kOrang yang mls!!"
OH noooooo ...mama...orang bukan malasssss. cuma org tak ada masa!!! sOri mama!!

kina janji pada diri sendiri, bila anak² dah besar kina akan pikul balik tanggungjawab nie dengan berhemah!! but nOw kina x dapat nak penuhi tanggungjawab tue. 

kina harap  suami tersayang paham keadaan kina. insyaallah kina x akan mcm nie selamanya. andai kata kina x tahu masak..kina akan belajar balik. kina x malu kata kat orang kina x pandai masak. kina akan belajar dan belajar.
bagi Omak² kat sana jangan jadi mcm kina yew. buat anak² dara lak jangan asik baca buku belajar je... belajar masak pun penting jugak. jgn la pasal kOrang budak U kOrang tak reti masak pun tak ape. zaman sekarang nie lelaki pilih perempuan yg pandai masak. sebab itu pekej yg terbaik dari ladang. huhuhuhu...

Tuesday, February 1, 2011

☺ cOntest Nama Baby Saya ☺

jOm jOin cOntest Nama Baby Saya jOm!!

cOntest nie anjuran EZAN IDMA dan tarikh cOntest nie berakhir pada 28.02.2011 nie.

Nama si kecik kina ADAM HAZIQ BIN MAZNI. Kina yang pilih nama tue. naseb bek papanye berkenan dan suka nama nie. Makna nama si kecik tue 

ADAM = Nama Nabi, Ikutan, teladan
HAZIQ = Cerdik, Pandai





☺ pemenang TEKA BENDA PELIK DKT MUKA KINA☺

..assalamualaikum..

Dah tamat pun teka benda pelik kat muka kina tue kan? kina dah dapat siapa pemenangnyer. memang cukup TEPAT dan CEPAT sebab dia orang yg pertama jawab teka tue dengan cepat. maknanye dia memang nampak perubahan kat muka kina dan itu tandannya dia memang selalu g blOg kina selama nie. Tak nak citer panjang..jOm tgk siapa yang kenaaaaaa
v
v
v

jawapannyer adalah
v
v

TAHNIAH yew....!!!

Bagi yang dah teka² tue tapi x menang jangan kecik hati yew. Next time kina akan cuba buat cOntest atau teka² yang lain pulak. Orang yg dah jOin nie adalah orang yg kina akan TAG dulu. Kiranya mcm VVIP RED CARPET gak la.

Nak tahu HADIAH MISTERI tue tak??

kina x leh bagi tahu sekarang yew...hari Sabtu nie kina baru nak cari. Insyaallah hari Isnin nanti kOrang akan tahu ape hadiahnyer. Jangan marah yew.... kina bz sangat lah pulak hujung tahun dan awal tahun nie.Lepas nie bila kina buat sesuatu cOntest or teka² kina akan cari masa yang sesuai. 

p/s: Bionic Women sila emailkan Nama dan Alamat kat kina ke :> http://mama_adam09@yahoo.com

♣ kOrang KLIK kina..kina KLIK kOrang ♣